Mejla

Malin Wollin

”Förskolan är till för föräldrarna”

Publicerad:

RELATIONER

Malin Wollin tycker att 35 timmars förskola är vuxencurling

Förskolan är till för föräldrarna. Så är det ju. Små barn HAR inget behov av att gå dit.

Detta vet alla innerst inne i grottdelen av hjärnan. 

Men vi lämnar dem där därför att vi ska jobba och om vi skulle vara hemma med våra barn tills de är fyra fem sex så blir vi ensamma och ifrågasatta. 

Det finns en stor rädsla bland föräldrar att inte bli omtyckt av förskolepersonalen. 

Inte jag. Jag bryr mig bara om mina barn, sedan får personalen säga vad de vill. 

Femton timmars förskola för barn som har ett litet syskon hemma är en lyxig bekvämlighet men knappast någon mänsklig rättighet. Att lagstifta om att utöka de timmarna låter som curling och trams. Vuxencurling. 

Visst kan det vara tufft att få bebis, men 35 timmar, vilket motsvarar en heltid minus luncher, är ett sjukt sätt att värdera familjelivet. 

Förskoleivrare, som helst skulle se att barnen bodde på förskolan och att föräldrarna hämtade dem varannan helg, gillar att prata om utveckling. 

Utveckling slutveckling. Små barn utvecklas av allt och ingenting. Små barn kan ha hur tråkigt som helst i hemmet med mamma vid diskhon och ändå bli sociala toppstudenter. 

Förskolan är till för föräldrarna. Så ha inte dåligt samvete för att du handlar innan du hämtar. Men snälla, lämna inte bort din tvååring 35 timmar i veckan för att du ska gå till öppna förskolan och dricka kaffe med en sovande bebis. 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN