Han drömmer om den stora kärleken

avNiklas Sandberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Gunnar, 35: Jag gillar kvinnliga kvinnor som trivs med sig själva

1 av 2

Gunnar, 35, drömmer som många andra om den stora kärleken.

Men den ska vara stor i bokstavlig mening - annars får det vara.

– Jag tycker det är kvinnligt med former. Svårare än så är det inte.

Foto: Patricia Reyes
Filmaren Sebastian Ringler.

Gunnar Holma, 35, arbetar som personlig assistent - en ganska vanlig ung man från Bagarmossen i Stockholm.

Men Gunnar gillar storvuxna kvinnor – något som ofta väcker reaktioner.

– Egentligen är det mediernas fel. De går ut med bilden att smalt är snyggt och stort är fult. Allt sitter i betraktarens öga. Det som är snyggt för vissa är inte det för andra. Alla har olika smak, säger Gunnar till Aftonbladet.

”Kvinnligt med former”

Han får ofta höra av andra människor att han enbart dras till större kvinnor för att de skulle ha dåligt självförtroende och därför vara lättare att "ragga" på.

– Men jag gillar kvinnor som är kvinnliga och som har bra självförtroende och som trivs med sig själva. Jag tycker det är kvinnligt med former. Svårare än så är det inte.

Inom familjen får Gunnar stöd från sin syster och mor som stolt såg på när Gunnar för åtta år sedan startade en klubb där folk inom den så kallade BBW-rörelsen kunde träffas. BBW står för big beautiful woman och är en rörelse för storvuxna kvinnor och deras anhängare.

– När det gick som bäst kom över hundra personer till klubben. Till och med folk från andra länder.

Enorm skillnad i USA

Årligen anordnas i USA BBW-konvent som Gunnar ofta besöker. Under de senaste sju åren har Gunnar varit i USA elva gånger. Där trivs han väldigt bra. Folk känner honom sedan tidigare och han upplever en stark gemenskap och familjekänsla med människorna på plats.

Samtidigt poängterar han att det är en enorm skillnad på USA och Sverige.

– Här är vi mer reserverade, men i USA får jag mer komplimanger på en vecka än jag får på ett år i Sverige och det blir ju som ett slags "boost" för självförtroendet. I USA ser man mer öppet på folk och är mer accepterande. I Sverige får man inte sticka ut för mycket.

Och det, menar Gunnar, bidrar till bilden att det inte är normalt att attraheras av storvuxna. Han vill gärna sprida budskapet att det inte ligger något fel i att attraheras av storvuxna.

– Jag föredrar tjejer med långt hår före kort år och ingen reagerar ju på det. På samma sätt måste man få folk att tycka detsamma om det här. Jag skulle gärna vilja föreläsa om BBW-rörelsen och min klubb.

Fotnot: Sebastian Ringlers dokumentär om Gunnar Holma, ”Den stora kärleken”, har tidigare sänts på SVT och kan ses på SVT Play fram till den 11 december i år.

BBW-rörelsen är störst i USA

Foto: Colourbox
Stort är vackert.

BBW - big beautiful woman är en rörelse för stora kvinnor och deras beundrare. Det finns ingen uttalad övre eller nedre gräns för hur mycket man ska väga för att tillhöra BBW, däremot förutsätts en viss övervikt. Rörelsen växer och är störst i södra USA. Där finns speciella klubbar och konvent.
BHM - big handsome man är den omvända varianten där kvinnor tänder på storvuxna män. Kallas också BBM, big beautiful man.
BBBW - big beautiful black woman. En rörelse för överviktiga svarta kvinnor och deras beundrare.
SSBBW - supersize beautiful woman och är en gren av BBW som vänder sig till kraftigt överviktiga och feta kvinnor samt deras beundrare.

Publicerad: