Hon blir mrs. Trump i 90 meter tyg

RELATIONER

- visar klänningen i Vogue

På lördag blir Melania Knauss den tredje mrs. Donald Trump. Men hon är antagligen inte särskilt skrockfull - redan nu visar hon upp sin klänning för hela världen.

Foto: Melania Knauss i full brudutstyrsel pryder nya numret av amerikanska Vogue.

Enligt traditionen ska en brudgum inte se sin brud förrän i kyrkan. I så fall får den amerikanska miljardären Donald Trump hålla sig inomhus - hans blivande hustru, Melania Knauss, sitter nu på omslaget på Vogue i full utstyrsel. Det är en klänning som inte går av för hackor: 90 meter satäng och 1500 glaskristaller och pärlor ska ha gått åt. Vad klänningen väger är okänt, men man måste beundra en kvinna som kan dansa brudvals i de tygmassorna.

Rabatterad ring

Klänningen är ritad av John Galliano, verksam för Dior. Uppgifter om vad den har kostat varierar, men någonstans runt en miljon kronor gissar de flesta. Å andra sidan är det inte ovanligt med rabatter i sådana här sammanhang - en designer har mycket att vinna på den uppmärksamhet ett bröllop av den här kalibern får. Även 10-mijonersringen, med en diamant på 13 karat, lär vara rabatterad skriver BusinessWeek online.

Bröllopet mellan fastighetskungen Donald Trump, 59, och förra fotomodellen Melania Knauss, 34, äger rum i Florida nu på lördag. Det är hans tredje äktenskap och hennes första.

Anna Andersson