”Plötsligt började han brinna”

Reporter: Annica Lundbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Läsarna berättar: Här är våra värsta dejter

Trasiga bilar, obduktionsbilder och brinnande män.

Ibland är drömdejten allt annat än en dröm.

Foto: colourbox

”Han flög upp ur badkaret och svor som attan”

Min dejt gick inte direkt överstyr, men man kan säga att han blev bränd...

Jag började chatta med en trevlig same med humor och hur mycket charm som helst, vi bestämde träff samma natt och jag följde med honom hem. När vi väl satt i hans soffa plockade han fram en elektronisk schackbräda. Jag hade förväntat mig något helt annat och trummade lite uppgivet på soffans armstöd för att få lite uppmärksamhet – men han var helt såld på sitt schack. Till slut avbröt han den tråkiga stämningen med att fråga om jag ville bada – det ville jag inte! Kunde vi inte prata lite bara?

Han försvann in i badrummet och efter en stund ropade han och undrade om jag ändrat mig, nej det hade jag inte. Men okej, jag gick med på att sitta på toalettstolen som sällskap. I badrummet möttes jag av en naken man som stod och spände musklerna med flirtig blick, han hade tänt ljus runt hela badkaret och jag såg hur snygg han tyckte att han var.

Han gled ner i badkaret, lutade huvudet mot kanten – plötsligt började han brinna i håret. Han flög upp ur badkaret och svor som attan. Jag hade inte hjärta att skratta åt honom då, han kände sig nog rätt fånig.

Veronica

”Det slutade med att jag fick gå hem till min ex-pojkvän”

Jag var på väg ner för Oxford street i London för att möta min väninna. Utanför en av affärerna stod en riktigt snygg kille – och våra blickar möttes! Jag gav honom ett litet leende och gick vidare, men då sprang han ifatt mig och frågade om vi kunde ta en fika senare.

Jag tänkte att en fika är ganska oskyldig, och eftersom han verkade trevlig och var fantastiskt snygg så gick jag med på det.

Vi möttes på ett kafé lite senare och han tog in en flaska rött som vi delade på. Ju mer vi drack, desto mer svartsjuk blev han. Varje kille på stället fick sig en ond blick eller kommentar, och när jag ville gå på damernas så insisterade han på att vänta utanför!

Jag avslutade dejten ganska snabbt. Men trots att jag sagt hej då, gick han strax bakom mig hela vägen hem. Det slutade med att jag fick gå hem till min expojkvän för att han inte skulle se var jag bodde. Senare har mitt ex berättat att han såg killen i området flera dagar efteråt. Det har lärt mig att inte bara gå efter utseendet.

Susanne

”Utan att jag visste hur det gått till låg han naken i sängen”

Det var på andra dejten. Killen verkade trevlig och villig att respektera min önskan att gå långsamt fram. Vi satt på sängen hemma hos mig och skulle se en film. Helt plötsligt tittar han på mig och säger:

’Vilket vackert hår du har, det ser ut som i sådana där reklamfilmer för schampo, kan du slänga med det som de gör?’

Jag tog det hela som en utmaning, så jag slängde lite med håret, på skoj, varpå killen utbrast:

’Åhhh gör det igen, men svanka den här gången!’

Dum som jag var lät jag det passera. Efter en stund började jag frysa och sa att jag tänkte krypa ner under täcket. Han frågade om han också fick göra det – och det fick han väl, vi hade ju kläder på oss. Han skulle bara ta av sig sin tjocka ylletröja, sa han – men utan att jag visste hur det hade gått till låg han i sängen, spritt språngande naken!

Han verkade till och med förvånad när jag bad honom gå..

Sofia

”Jag var så rädd att jag bytte nummer”

Jag hade just lärt mig hur man chattade och fick kontakt med en kille på nätet som verkade både trevlig och vettig. Jag var 27 och han var 34, sa han. Vi började prata i telefon också, nästan varje dag, och efter ett halvår bestämde vi att vi skulle ses.

Jag tog bilen till staden där han bodde, vi pratades vid ett par gånger på vägen och jag hörde att han drack, men tänkte inte så mycket mer på det. När jag kom fram kom det ut en man som var 65, 70 år ur huset. Jag blev stel som en pinne, men tänkte att jag får försöka ta mig ur det här på ett smidigt sätt. Då frågade han om jag ville se lite bilder. Det visade sig vara obduktionsbilder – på lik!

När han frågade om jag ville köra in bilen i garaget såg jag min chans och åkte därifrån. Jag var så rädd att jag bytte mobilnummer. Det här var nog åtta, tio år sedan men det gnager i huvudet än i dag…

Katrin

”Jag satt nästan på golvet – så mycket skämdes jag”

En bekant hade en vän som hon tyckte skulle passa mig perfekt, så jag gick med att gå på en blinddejt med honom. Vi skulle träffas på ett kafé och sedan gå på bio.

En halvtimme för sent kom han – genomsvettig och i för små kläder. Han presenterade sig, men sa ingenting mer under hela tiden vi satt där. Filmen vi såg var en komedi. När alla andra skrattade satt han tyst. När det annars var tyst i salongen började han gapskratta. Jag satt nästan på golvet när filmen äntligen var slut, så mycket skämdes jag.

När vi väl slapp ut erbjöd han sig att skjutsa mig hem. Jag tackade ja, med viss tvekan. Vi satte oss i bilen, en rostig Saab med så stort hål i golvet att man såg vägen under fötterna. Han satt tyst väldigt länge – innan han klämde fram att han inte kunde starta bilen! Jag fick ringa efter min pappa och be honom skjutsa hem killen, som bodde en halvtimme utanför stan.

Väl framme upptäckte han att han glömt nycklarna i bilen, så vi fick vända om och hämta dem. Då tappade jag tålamodet – de fick skjutsa hem mig först och så fick min stackars pappa köra hem den där killen.

Jag behöver kanske inte säga att jag aldrig mer går på en blinddejt?

Erika

Publicerad: