”Måns fick mig att vilja ha barn igen”

avHanna Radtke Bergström

RELATIONER

Förra året ratade 'Ensamma mamma'-Susanne fler barn – nu väntar hon och Måns tillökning

Foto: 2009 – gravid igen Susanne Sjödahl fann sin Måns efter att kamerorna slutat rulla i "Ensam mamma söker".

Kärleksgnistan tändes i en dokusåpa i tv. Nu väntar ”Ensam mamma”-paret Susanne och Måns Sjödahl barn.

– Jag ville inte ha fler barn men med Måns förändrades allt, säger Susanne.

Foto: Mammalycka Susanne ville först inte ha fler barn. Så kom Måns in i bilden. ”Hans kärlek fick mig att ändra beslutet”, säger hon.

För två år sedan letade Susanne Sjödahl efter kärleken i TV3:s ”Ensam mamma söker”. Kriterierna var klara: ”han ska vara lång, ekonomisk, kristen och inte vilja ha fler barn”. Det där med barn var väldigt viktigt. Som dåvarande ensamstående trebarnsmamma kände sig Susanne helt färdig på det planet.

Ja, tills Måns kom in i bilden, alltså. Egenföretagaren från Örkelljunga som charmade henne med sitt ”lugna sätt och sin fantastiska personlighet”.

De blev ihop på en återträff efter programmet, förlovade sig och gifte sig i Kiruna fem månader senare.

”Aldrig fler barn”

– Haha, ja, jag minns att jag sa så. ”Aldrig, inga fler barn”. Men allt förändrades när jag träffade Måns, berättar Susanne på telefon från parets gemensamma villa i Örkelljunga.

– Han ville absolut ha barn men gav sig ändå in i en relation med mig som inte ville. Och jag kände aldrig press från hans sida.

Susanne fick sin första dotter som 20-åring och i rask takt två till. Hon skilde sig från barnens pappa fem år senare och fick själv ansvara för barnens uppfostran.

Att lämnas med tre små barn gjorde att Susanne fick svårt att lita på män.

Och att gå igenom samma sak igen med en ny bebis visste hon inte om hon skulle klara av. Alltså – inga fler barn.

– När jag var ensamstående fick jag verkligen smaka på hur mycket jobb det är... Och efter skilsmässan hade jag svårt att känna mig trygg med män.

Men Måns var annorlunda?

– Ja, han avlastade mig från första stund. Och tryggheten jag ser i honom är bortom min fantasi. Jag tror knappt det är sant! Jag vet att om jag skulle vilja börja jobba efter fyra månader tar han gärna ut pappaledighet. Han skulle inte tveka en sekund. Att vara gravid och gift med Måns är en helt annan känsla!

Vad fick dig att ändra beslutet?

– När känslorna växte för Måns började jag fundera på hur ett barn tillsammans med honom skulle bli. Och att äktenskapet är en förening man vill sprida vidare. Hans kärlek fick mig att ändra beslutet.

Det fjärde barnet var planerat, men när graviditetstestet visade positivt besked, vågade Susanne inte lita på att det var sant. Hon gjorde tre stycken innan hon berättade för Måns.

– Han blev jätteglad, gav mig en kram och sa ”tror du verkligen det?”

Vad säger syskonen?

– Jag har berättat för dem och de är fulla av förväntan och glada.

Men vi har pratat om den jobbiga biten också. Tiden ska räcka till för alla och nu blir det fullt hus.

”Känner mig lite trött”

Hur har graviditeten varit hittills?

– Jag har haft infektioner och känner mig väldigt trött. Har ont i bäckenet. Men det var ju flera år sedan jag var gravid senast – det kanske är för att jag är så gammal nu.

– Det jobbiga med graviditeten är att man inte kan ta en paus! Man kan inte ställa ifrån sig magen direkt. Jag känner mig som en flodhäst. Beach 2009 är bara att glömma, haha.

Just nu jobbar Susanne och Måns med att förbereda villan för nytillskottet.

Barnens dator- och lekrum kommer att omvandlas till barnkammare, och de har fått bebissaker från Måns bror som har en dotter på ett år.

De njuter av livet Susanne berättar att de tar en dag i taget och njuter av sitt liv tillsammans.

Hon vet inte ännu hur sommaren och hösten kommer att se ut arbetsmässigt. ”Det jag vet säkert är att jag kommer att få barn”.

– Jag och Måns firade ettårig bröllopsdag nyss. Ett år har gått och jag blir bara kärare och kärare i karln för varje dag som går! När du ser tillbaka på de senaste åren och allt som hänt.

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt! Jag kan knappt förstå hur det kommer sig att en så underbar man har valt mig, haha. Nu är vi gifta och ska få barn tillsammans, det är otroligt härligt, säger Susanne.

ARTIKELN HANDLAR OM