Relationer

– Sextips? Äh, tacka vet jag missionären

Av: 

Annika Jeppsson

RELATIONER

60 procent har missionären som favoritställning

Nog för alla avancerade sextips.

I sängen är många av oss trots allt traditionella.

60 procent har missionären som favoritställning, visar en ny undersökning.

Under en genomsnittlig sexakt byter par ställning tre gånger. Och ofta slutar de med missionären. Det visar en brittisk studie gjord av företaget Onepoll.

Efter den klassiska positionen är sex bakifrån mest populärt. Och för 57 procent inkluderar en normal passionsakt att kvinnan är överst.

24 minuter i genomsnitt

3 000 personer ingick i studien. Den visade också att ett normalt samlag är 24 minuter långt. Och då var förspelet inkluderat.

50 procent uppgav att de var mycket mer passionerade och lustfyllda när de var yngre, och att sexet då varade längre.

Om de tillfrågade däremot kände sig lite mer äventyrliga tog de till Skeden – positionen som hamnade på fjärde plats på listan.

Vill ha sex oftare

Samtidigt visade undersökningen att 39 procent önskade att deras partner var mer experimentell och ville prova nya saker i sängen.

Mer än hälften av paren skulle vilja ha sex oftare och då få njuta någon annanstans än i sovrummet – det vanligaste stället för 89 procent att ha sex.

Andra favoritplatser för kärleksakten visade sig vara duschen, vardagsrummet och köket.

Sex – ett kvällsgöra?

Fyra av tio gillade då och då även att kvinnan satt i mannens knä, medan 35 procent i stället föredrog att hennes ben lades upp på hans skuldror.

Andra populära positioner var Saxen och att rida bakifrån.

Ett av tio par erkände samtidigt att de bara hade sex i en position, och 78 procent sa att de inte tog initiativ till några passionsakter förrän sent på kvällen.

Källa: Onepoll.com

Publisert: