”Alla kan få kontakt med sin egen ängel”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-18

Norska prinsessan Märtha Louise driver en änglaskola som delat norrmännen i två läger

— Redan som liten flicka förstod jag att jag såg saker som inte andra såg, berättar Prinsessan Märtha Louise. Nyligen höll hon i en änglahealing på en alternativmässa i Norge.

Norska ­prinsessan Märtha Louise driver en ängla­skola och har nyligen släppt en bok i ämnet.

Men hennes övertygelse har delat norrmännen i olika läger.

Aftonbladets Agneta Elmegård fick en exklusiv intervju med prinsessan och en kurs i hur man träffar sin ängel.

”Det är hon själv som avgör vad hon önskar fokusera på’’  Prins Haakon om sin systers näringsverksamhet.

Tusen förväntansfulla och nyfikna föredragslyssnare har samlats i en enorm sal på andra våningen i mässhallarna i Lillestrøm utanför Oslo. Det sorlas och väntas nervöst på prinsessan Märtha Louise som är tio minuter sen. När hon och kollegan Elisabeth Samnøy kommer in tillsammans med ett följe av livvakter ställer sig alla upp och applåderar – länge. Fotoblixtar smäller av, fotografer och journalister samlas kring scenen. Applåderna vill aldrig ta slut. Hon ser lite generad ut, tittar förläget under den välkammade blanka luggen.

Prinsessan har fått utstå mycket spott och spe för sitt änglasnack men det har knappast gjort livet sämre för henne. Tvärt om, hon verkar populärare än någonsin. I den nysläppta boken beskriver prinsessan hur hon som ung upplevde stor frustration över att människor ständigt passerade hennes personliga gränser.

– Folk jag inte kände tog bitar av mig utan att fråga och jag gillade inte att folk stirrade på mig. Tillslut blev det så plågsamt att hälsa på främmande människor att det knöt sig i magen, skriver hon. Detta blev början till hennes intresse för aura­affirmationer som hjälpt henne att hantera offentliga situationer.

När det blev känt att prinsessan Märtha Louise skulle leda en meditation på Alternativmässan i Lillestrøm, har tidningsdebatten om hennes änglaskola åter tagit fart och i princip delat den norska befolkningen i två läger.

med i Plus och läs hela intervjun med prinsessan Märtha Louise.

”Redan som liten flicka förstod jag att jag kunde se saker som andra inte kunde se.”