Relationer

Dumpad? Ring inte!

Av: 

Sara Milstead

RELATIONER

Den nya 60-dagarsmetoden hjälper dig att komma över din ex-kärlek

Det är över, finito, kaputt.

Ändå kan du inte slita dig från mobilen.

Ett litet oskyldigt mess om att luncha ihop kan väl inte skada?

Jodå.

Boken ”Det är slut” hjälper dig att klippa bandet till ditt ex – med 60-dagarsmetoden.

Bokens författare, Greg Behrendt och Amiira ruotola-Behrendt, är inga mindre än manusförfattarna till succé-serien ”Sex and the city”. Och precis som du kanske har anat har båda har olyckliga dumpningar bakom sig. Något som fick dem att skriva en bok om hur man kommer över önskan att hålla fast i det som inte finns längre.

– Den första regeln efter ett uppbrott är: Ring inte! Och den viktigaste orsaken är att ditt ex inte vill att du ringer. Det fanns en anledning till att han eller hon gjorde slut och vederbörande vill alltså vara ifrån dig ett tag. Hårt, men sant, skriver Greg.

Skicka inga SMS på fyllan

Totalt telefon-förbud bör gälla i 60 dagar. Det är den tid det tar innan förbittringen och ”Fool- if- you- think- it’s- over- känslorna” har hunnit lägga sig.

Själv förnedrade Greg sig genom att ringa både full och nykter till sin före detta, som till slut tog sin tillflykt till en annan stad. Att skicka sms i berusat tillstånd är en vanlig fälla att hamna i.

– Vi gjorde en enkät och nära hälften av de som svarade ångrade mest av allt sina tvångsmässiga samtal, fyllesamtal samt besatthet att kolla meddelanden, konstaterar Greg i boken.

– Alla erkände att de mådde sämre av att göra de här sakerna, men kunde inte kontrollera sin impuls att ringa.

Hur kommer man då över olycklig kärlek? Bli medlem i för att ta del av knepen.

Publisert: