Han friade efter bara fyra veckor

RELATIONER

"Det var så mycket känslor när vi träffades första gången"

Foto: Curt och Catharina förlovade sig fyra veckor efter första dejten. Nu letar de lägenhet tillsammans.

Redan första dejten visste Catharina och Curt att de var rätt för varandra.

Bara fyra veckor senare förlovade de sig.

– Det finns inget negativt med att det gått så fort, säger Curt.

Foto: Curt och Catharina möttes på nätet.

Första gången Curt såg Catharina på bild tänkte han att hon var för snygg för honom. Men när de väl träffades klickade det – rejält. Bara två veckor senare visste Curt att han träffat kvinnan i sitt liv.

– När vi sågs kände jag direkt ”nu är jag hemma”, berättar han.

Curt och Catharina bor båda i Stockholmstrakten. Men det var på nätet de först fick kontakt – via dejtingsajten Mötesplatsen. Curt blev intresserad med en gång, men visste inte om han skulle ha någon chans. Till hans stora glädje hörde Catharina dock av sig. De mailade varandra under en månads tid innan de bestämde träff på ett fik en eftermiddag i början av april. Och allting stämde under dejten.

– Vi hade lärt känna varandra genom det intensiva mailandet. När vi väl såg varandra var det så mycket känsla, säger Curt.

Har gått fort

Curt vet att det hela har gått fort. Flera vänner har frågat om de inte ska ta det lite lugnare. Men varken för Curt eller Catharina har det funnits några sådana betänkligheter. Deras andra dejt blev ännu intensivare, den varade ett helt dygn. Efter det var de ett par.

– Med Catharina behöver jag inte kämpa. Det har aldrig känts som ”kan hon vara bra för mig?” eller ”kan det här hålla”. De frågorna kom överhuvudtaget aldrig upp. Det är något magiskt, säger han.

Curt är själv lite förundrad. Han har tidigare varit gift och har barn – det har Catharina också. Men något så här starkt säger han sig aldrig ha känt förut. Han tror en av anledningarna är att de hela tiden varit ärliga och öppna mot varandra. Sedan stämmer också det mesta överens mellan dem när det kommer till åsikter, timing, bakgrund och tidigare erfarenheter.

– Vi möts på så många plan, säger han.

Friade efter fyra veckor

Efter fyra veckor av kärlekslycka bestämde sig Curt för att fria. Samma dag fick han först en lapp av Catharina där hon förklarade honom sin kärlek och pratade om framtiden. Det var bara ytterligare en bekräftelse.

– Känslan var bara ”det är vi”, säger Curt.

Nu letar de gemensam lägenhet och väntar på att få flytta ihop. Under tiden bor Catharina hos Curt varannan vecka – när hon inte har barnen. I en undersökning på mötesplatsen tycker de flesta, 40 procent, att det är bra om det går minst ett år innan man flyttar ihop. Men Curt ser inga nackdelar med att det gått så snabbt.

– Nej det känns inte som att det gått fort i negativ bemärkelse. Det hastiga hänger ihop med att det är rätt. Min erfarenhet – både från flirt och äktenskap – är att jag kan lita på känslan. Känns det rätt så är det rätt.

Lär känna varandra

Curt och Catharina håller fortfarande på att lära känna varandra. Visst upptäcker man ibland oväntade saker, säger Curt. Men det har aldrig varit något som orsakat problem. Är de inte överens så pratar de om det. Precis så vill han att en relation ska vara.

– Nu förstår jag vad kärlek är – på djupet. Det här är för livet, det finns inga tveksamheter.