Gul? Kul! Här är vårens trendfärg

VI GÅR MOT LJUSARE TIDER  Att gult blivit poppis kan enligt trendanalytikern Stefan Nilsson tolkas som att lågkonjunkturen är på väg att ge vika. Själv älskar han sin knallgula soffa.
VI GÅR MOT LJUSARE TIDER Att gult blivit poppis kan enligt trendanalytikern Stefan Nilsson tolkas som att lågkonjunkturen är på väg att ge vika. Själv älskar han sin knallgula soffa.

Gult är inte bara påskprakt och vårens stora trendfärg.

Den knalliga kulören skvallrar också om nya, ljusare tider.

– Starkt intensiva färger kan ses som ett tecken på en vändande konjunktur, säger trendanalytikern Stefan Nilsson.

Att färgen som gör en pigg, påskäggspeppad och plastnostalgisk på samma gång är årets tydliga trendmarkör har knappast undgått någon.

Och inga halvmesyrer nu, glöm pastell eller senap - knalligt gult ska det vara, det älskar Stefan Nilsson.

”Känns självsäkert”

– Vi går mot något nytt, det är så kul att vi återupptäcker plastiga material i knalliga färger som andas självförtroende och framtidsanda, säger han.

– I oroliga tider med lågkonjunktur tenderar vi att välja dämpade färger och material, som vi kan se i förra årets stora trend koppar, industri och den enorma vågen av återanvända möbler och loppisfynd.

Mot bättre ekonomi och härliga tider, alltså!

Men leendet riskerar att stelna vid nästa insikt ...

– Det gula för med sig en komplett ny trend, den går inte ihop med all koppar och dova färger som vi samlat på oss de senaste åren. Den kräver att du byter spår, helt enkelt, säger Stefan Nilsson.

Smyg in lite gult

Nå, än är inte högkonjunkturen här, och de flesta av oss kanske varken kan eller vill byta ut hela möblemanget på ett bräde.

Vill du smyga i gång den gula trenden så börja med ett avskilt rum, råder Stefan Nilsson.

Satsa på grafiska mönster i svart/vitt och kornblått till det knalligt gula.

– Har du ett vitkaklat badrum är det väl alldeles ­lysande att hänga dit några gula och svarta handdukar, ställa ett par svarta tandborstar i vita muggar och köpa en gul tvål. Testa dig fram! Det är absolut inte svårare än så.

Publisert: