Malenas bästa förföringstips

Foto: Sexologen Malena Ivarsson ger dig 11 tips om hur du bäst förför din partner.
RELATIONER

Malena tipsar om...

? den erotiska middagen

Grundregeln är små matbitar som går att äta med fingrarna, det är sexigt. Mata gärna varandra.

En klassiker är också mat som liknar könsorgan, som ostron, melon, scampi eller avokado med någon röra i. Avsluta måltiden med vackra, skalade päron och något hallon.

Till detta dricker ni givetvis champagne.

A och O med en erotisk middag är att ni inte äter för mycket och att det inte är tung mat – då orkar ni inte älska.

? att ta någon med storm

Krama din partner lite oanständigt bakifrån när han eller hon städar, väck honom eller henne på morgonen med en kyss på könsorganen eller ge din partner en lång, innerlig kyss när han eller hon minst anar det. Det väcker lustar till liv som ni trodde att ni hade tappat bort.

? den bästa överraskningen

Boka en helg på ett härligt spa. Ordna en sexig picknick i sängen.

Ett annat tips är att du bokar ett hotellrum och skickar ett meddelande till din partner att han eller hon ska komma dit. Förbered dig genom att vara förföriskt klädd. Ha någon sexig mat redo.

? sexiga underkläder

De flesta underklädesmärken har kataloger. Läs dem tillsammans och låt mannen pricka för de underkläder som han tycker är sexigast, sedan kan kvinnan beställa det som hon känner sig mest bekväm med bland de alternativen.

Ett tips är annars att de flesta killar tycker om söta, flickiga underkläder. De traditionella vampkläderna är inte alls så ofta som vi tror killarnas favoriter.

? bra och sexig erotisk film

Lars von Triers företag Zentropa har spelat in en del erotisk film. Annars tycker många om spelfilmerna ”9 ½ vecka”, ”Basic instinct”, ”Bound” och ”Wild things”.

? sexleksakerna som ger extra krydda

Börja med ett glidmedel – det är ganska oskyldigt, men fortfarande rejält upphetsande. Testa lite olika sorter. Annars är klassikern en vibrator, prova gärna en liten fingerstimulator. Men se det hela som en lek. Så fort kraven på att prestera infinner sig försvinner lusten.

? hur man skriver ett sexigt sms

Skriv exakt vad du vill göra med din partner. Gå in i detalj.

Om fantasin eller modet tryter kan du annars knycka en mening från en erotisk roman. Läs till exempel Anaïs Nins noveller.

? hur man kan massera

Testa att hetsa upp din partner med långa, mjuka smekningar. ”Reta” din partner genom att inte röra könsorganen, utan koncentrera dig i stället på andra erogena zoner, som rygg, lår och skinkor. Använd mycket olja, gärna patchuli som är erotiskt upphetsande. Våga fråga hur din partner vill ha det. Hårdare? Mjukare?

Förklara att du inte kräver någon motprestation. Att detta är något som du vill ge. (Tänk på att du bara ska använda baby- eller jordnötsolja på könsorganen.)

? de mest romantiska blommorna

Röda rosor – så klart. Det fungerar alltid på kvinnor. En bra grundregel är att ge din kvinna blommor när hon ”förtjänar det som minst”. Det lättar upp, och kan vända den tristaste period till ett romantiskt eldorado.

? det mysigaste badet

Vill du sikta riktigt högt? Investera i en utomhusjacuzzi.

Annars är en klassiker att strö rosenblad i badet, hälla i lavendelolja, en massa skum och toppa hela anrättningen med en vibrerande badanka.

? att strippa utan att känna sig löjlig

Först och främst måste du som kvinna känna att det är en lek. Det behöver inte vara ursexigt för då känner man sig ofta så fånig. Klä av dig långsamt och sensuellt. Sätt upp benen på sängkanten, rulla sakta ner strumporna. Strunta i att försöka se ut som värsta vampen.