”Är jag hans övergångsfas?”

RELATIONER

Fler frågor till Eva

”Är jag hans övergångsfas?”

Hej. Jag är en 27-årig tjej som är kär i en femton år äldre man. Problemet är att han nyligen flyttat från sin sambo sedan åtta år. Dom har även en dotter tillsammans. Jag misstänker att hon var mer drivande till att det tog slut. Vi har nu träffats regelbundet men inte så ofta, kanske en gång i veckan i sju månader. Han säger att han känner att han måste vara singel. Samtidigt när jag har försökt ta avstånd från honom vill han inte släppa mig.

Vad ska jag göra? Jag är rädd att bara bli någon slags övergångsfas men samtidigt är jag rädd att lämna honom ifall det fortfarande finns en chans att vi har en framtid ihop. Mvh, ”Förvirrad”

Hej! Du borde öva dig i att ställa frågor till honom istället för att spekulera om hur han tänker. Många behöver ha en omställningstid efter att man avslutat en relation. Det behöver inte alls ha med dig eller hans känslor för dig att göra. Börja vara öppen och gör en lista på de frågor du har. Omvandla dina farhågor till öppna frågor där han får svara själv. Det är inte kravfullt att du gör så. Det är viktigt att man kan kommunicera med varandra och desto bättre att börja redan nu. Beroende på vilka svar du får, kan du sedan välja hur du vill gå vidare.

Jag vill ha tillbaka mitt ex

Hej Eva. Jag och min förra pojkvän separerade i augusti. Vi hade då varit tillsammans i tre år. Min pojkvän har gjort slut två gånger tidigare, första gången var efter att han varit otrogen mot mig. I går kväll kände jag mig ledsen och ringde till mitt ex. Det slutade med att jag åkte hem till honom och hade sex med honom. Jag insåg att jag saknar honom fruktansvärt. Jag vill att allt ska bli som innan det tog slut sista gången, men att han ska känna sig säker på att det är mig han vill vara med. Vad ska jag ta mig till? Kram Cissi

Hej Cissi! Här gäller det att du börjar öva dig i att ta tillbaka kontrollen. Så länge som du tillåter din kille att göra slut och är beredd att förlåta honom, kommer inget konstruktivt att hända. Snarare tvärtom. Du kommer att fortsätta att känna dig maktlös och hjälplös. Du borde varit både arg och känt dig kränkt. Gör en tillbakablick kring vad som skett i er relation, ta även med de mindre bra situationerna den här gången. Hur har du anpassat dig till honom förut? Blev det bra mellan er då? Blev det bra för dig?

Jag tycker att du ska fundera ett tag på hur du vill bemötas av en kille. I en relation ska det finnas respekt och trygghet. Det är dags att du känner efter nu.

Vill du ställa en fråga till Eva?