Kamasutra ger sexlivet ny krydda

Publicerad:
Uppdaterad:

Lektion 5 i Malenas sex-skola

1 av 2
kamasutra Kamasutra var en regelbok som nedtecknades 300 år f Kr av den vise mannen Vatsyayana. I kamasutra räknar man med nio samlagsgrunder, tre orgasmer, tre nivåer av könsdrift och tre nivåer av prestation. Det finns alltså 243 olika kombinationer!

Förnya sexlivet med heta ställningar. Och rör er på nya sätt.

Kama Sutra ger ditt sexliv en ny krydda.

– Metoden är bra för att få in lite variation i sexlivet, säger sexolog Malena Ivarsson.

Ha sex så som de hade för över 2000 år sedan?

Jo tack. Det funkar faktiskt.

– Det finns mycket sexuell klokskap i Kama Sutra. Mycket är fullt jämförbart med det nutida sexologer säger, menar Malena Ivarsson.

Det indiska samhället var vid den tiden extremt uppstyrt. Allt omgärdades av exakta regler. Allt skulle regleras

– Det är svårt för oss i dag att ta till oss. Men långsamheten i själva samlagsställningarna ser jag en poäng i – särskilt för en del kvinnor som har svårt att hinna känna efter annars, säger Malena Ivarsson.
Alla par borde röra sig under samlaget på de sätt som beskrivs i kamasutra

Att alla par mår bra av att testa lite nyheter i sitt sexliv är hon inte heller sen att skriva under på. Och då är nya ställningar ett utmärkt – och enkelt – sätt att få lite variation i sänghalmen.

– Vi är så konservativa när det gäller sex. När vi har hittat en ställning som vi trivs med slutar vi ofta experimentera.

Ett annat sätt att variera sexlivet är att röra varandra på nya sätt. Och att röra sig annorlunda under samlaget.

– Alla borde låta sig inspireras av att röra sig under samlaget på de olika sätt som beskrivs i Kama Sutra. I vårt västerländska samhälle tror vi att in–ut är enda varianten. Men då missar vi mycket.

Dessutom döper Kama Sutra ofta samlagsställningarna efter olika djur.

– Kanske kan man spinna vidare på det och lite lekfullt röra sig som det djuret, och inte bara harva på i vårt vardagssex. In med mer lek.

Lektion 5: Kamasutra

Läs också:

Sofia Wadensjö Karén

Publicerad: