Singelkillar, så hittar ni kärleken

avHelena Utter

RELATIONER

Här är dejtingexpertens bästa tips

Foto: colourbox

Tänk dig attraktiv.

Det är dejtingexpertens bästa tips till killar som söker kärleken.

– Men en tjej som är en tiopoängare kommer aldrig falla för en kille som är kanske två eller tre poäng, säger Marie Hagberg, aktuell med ny bok riktad till singelmän.

Foto: Martina Wärenfeldt
Marie Hagberg, dejtingcoach.

Varför behövs det en särskild bok för killar?

– De är verkligen mycket sämre än oss tjejer på det här med relationer. Vi uppfostras redan från det att vi är spädbarn till att vara lyhörda och kommunikativa och det är bra egenskaper i relationer.

Vad är det singelkillarna ska tänka på?

– För killar är det ofta viktigare än för tjejer att ha en partner som ser bra ut. Och tjejer lägger mycket mer tid och energi på att ta hand om sitt utseende. Men killarna ser inte sambandet att kaka söker maka; en tjej som ser väldigt bra ut vill ha en kille som matchar det. En tjej som är en tiopoängare kommer inte falla för en kille som är kanske två eller tre poäng.

Handlar det bara om utseendet?

– Nej, men killar kan bli väldigt hårt och väldigt snabbt dömda. Och särskilt på krogen som är en sådan hård miljö för killar. Egentligen tycker jag att man ska undvika krogen som raggningsarena. Många tjejer klagar också mycket på att killar inte vågar ta initiativ, de bara står där och tittar och säger ingenting. Så det skriver jag också om.

Vilka är dina tre bästa tips till singelmän som är på jakt efter kärleken?

– Först ska man fundera igenom vem man vill vara tillsammans med, vilka inre egenskaper den personen ska ha. Sedan tycker jag man ska dejta via nätet – det är vanligaste sättet att träffa någon nuförtiden. Och det tredje är att man ska intala sig att alla vill ha en. Så att man stärker sitt självförtroende. Till slut blir det sant.

Oj, är det så enkelt...?

– Ja, så enkelt och så svårt är det. Men det är faktiskt mitt allra bästa tips. Till slut börjar man utstråla en helt annan attityd och det funkar verkligen. Det var så jag alltid hade en massa killar.