Blir det något hett höstmys?

Kärlek- och sexhoroskop för september månad

Astrologerna Hanna Vennberg och Tor Tolander berättar vad stjärnorna spår för den här månaden.

Väduren

Du har turen på din sida i september, och trots att det är en höstmånad handlar det mer om enkla val och rena nöjen än om stora beslut. Det enda som kan vara emotionellt knepigt är dina vänskapsrelationer, på den fronten dyker det upp konflikter som snabbt blir rätt trassliga. Men kärleken fungerar bra, har du ett fast förhållande får det nya krafter och för dig som söker något nytt finns flera alternativ - allt ifrån en kort och het historia till en romans som kan vara länge.

Bästa chansen: Tvilling, Våg.

Bästa stället: Där du sportar.

Bästa datumen: 26-27/9.

Oxen

I september fokuserar du på andra saker. Kärleken kommer långt ner på din lista och fungerar dessutom dåligt, har du en fast partner finns det en risk att era ständiga konflikter stjäl mycket av din energi. Det är olyckligt, eftersom du har mycket att göra och stora beslut att fatta på andra plan. Det handlar om bostad, tidsplanering, långa resor, hur framtiden ser ut för din karriär. Du behöver utrymme för egna tankar och planer, och det måste omgivningen acceptera.

Bästa chansen: Lejon, Skorpion.

Bästa stället: Hemma.

Bästa datumen: 28-29/9.

Tvillingarna

En härligt flirtig höstmånad ligger för dina fötter. Din charm och idérikedom slår omgivningen med häpnad, och det är upp till dig om du vill sätta fart på karriären eller hellre satsar på något annat. Nöjen kan locka, likaså en resa. Och så förstås romantik, just på kärleksfronten regnar det möjligheter under september. Även du som har ett fast förhållande redan kan bli frestad eller åtminstone smickrad av de komplimanger och förslag som du får. En sexig månad att riktigt njuta av.

Bästa chansen: Vädur, Våg, Skorpion.

Bästa stället: På dansgolvet.

Bästa datumen: 3-4/9.

Kräftan

Detta blir en förhållandevis trög månad för dig. Du tål stress dåligt och ökar du tempot kan det resultera i krasslig hälsa, mest småsaker och hängighet men alldeles tillräckligt för att du skall tappa lusten. Därför lönar det sig bättre för dig att ta det lugnt, även om det är långtråkigt. Och knepigt ibland - en släkting eller kollega vill dra in dig i ett jätteprojekt och även om du inte är särskilt frestad blir det svårt att säga nej. Kärleken låter du vänta till en annan månad.

Bästa chansen: Stenbock, Fisk.

Bästa stället: I butiken.

Bästa datumen: 5-6/9.

Lejonet

Nu händer allt, hela tiden, i stora sjok. Du har tur i kärlek men denna höstmånad handlar också om nöjen, pengar, äventyr och kanske en resa. Sommaren känns inte som om den är över utan du ångar på i högt tempo och hinner med tusen aktiviteter. Vill du satsa på din karriär så har du vind i seglen där också, något som märks extra mycket för dig som letar efter ett nytt jobb. Viktigast är trots allt ändå kärleken, och på den fronten bjuds det både passion och härlig romantik.

Bästa chansen: Oxe, Jungfru, Våg.

Bästa stället: Överallt.

Bästa datumen: 8-9/9.

Jungfrun

Kärleken upptar ofta dina tankar, du dagdrömmer och längtar men rent konkret handlar denna höstmånad mer om andra saker. Du fastnar ofta i vardagspyssel som tar oväntat lång tid att få klart, och samma sak gäller på jobbet där dagarna känns oändligt långa. Vill du få ut mer av september är det smidigaste sättet att helt enkelt öka din fysiska styrka och energi. Sov mycket, ät nyttigt, njut av den friska luften. Det ger mer kraft och väcker både lusta och handlingsförmåga.

Bästa chansen: Lejon, Våg, Stenbock, Vattuman, Fisk.

Bästa stället: I naturen.

Bästa datumen: 10-11/9.

Skorpionen

Hösten börjar med kärleksbekymmer. Det är delvis ditt eget val, du har ingen som helst lust att nöja dig med något annat än det bästa. Detta kan leda till konflikter och till missade chanser, men på sikt är det ändå ingen dum idé. Om du står på dig så kommer du att få en tydligare bild av vad kärleken betyder för dig, och vad dina nuvarande relationer (även till släkt och vänner) ger dig. Insikten du får går att omsätta i lycka längre fram, men september blir en knepig månad.

Bästa chansen: Tvilling, Skytt.

Bästa stället: På möte.

Bästa datumen: 15-16/9.

Stenbocken

Det är mycket du vill få fart på nu när hösten sätter igång, men kärleken är inte en av de saker du fokuserar på. Istället handlar det om bostad, jobb, pengar och släktrelationer. Blir du pressad fräser du ifrån och därmed kan det bli gott om konflikter, men också gott om förändringar - de flesta av dem till din fördel. Under alla omständigheter handlar september mycket mer om praktiska planer än om kärlek och känslor. Någon smickrar dig men du märker det troligen inte ens.

Bästa chansen: Kräfta, Jungfru.

Bästa stället: På resa.

Bästa datumen: 20-21/9.

Skytten

Det här blir en härlig månad för dig. Det enda du gör bäst i att noga undvika är stress, och det blir inte så lätt alla gånger. September sjuder nämligen av möjligheter, från resor och spännande nöjeskvällar till ljuv höstkärlek och nya chanser på jobbet. Förbättringarna avlöser varandra och troligen får din höst en alldeles fantastisk start. För dig som är singel kan höstflirten mycket väl bli långvarig, dessutom. Du har en tendens att hitta helt rätt.

Bästa chansen: Skorpion, Skytt, Fisk.

Bästa stället: På resa.

Bästa datumen: 17-18/9.

Vågen

Du är på ett sagolikt romantiskt humör. Har du en fast partner vill du göra någonting spännande och roligt tillsammans med denne, kanske en resa eller något annat som ger er båda nya upplevelser. Och är du singel, då är det mitt i äventyret du har bäst chans att hitta någon som du verkligen passar med. Våga chansa lite, du är extremt charmig och dessutom är turen med dig, så det är stor chans att dina initiativ ger riktigt god utdelning. Våga visa vad du känner.

Bästa chansen: Tvilling, Lejon, Jungfru.

Bästa stället: På teatern.

Bästa datumen: 12-13/9.

Vattumannen

Du är energisk och positiv, men det blir ändå knepigt att få tiden att räcka till. Det finns en risk att kärlekslivet kommer i kläm eftersom du verkligen vill träffa vänner, lägger ner mer tid än vanligt på släktingar, gör intressanta affärer och kanske reser dessutom. Men om du alls hinner med kärleken så finns chansen till het passion. Du har en enorm glöd i dig som kanske och kanske inte får utrymme nog att förvandlas till en riktig låga. I slutänden blir det ditt val.

Bästa chansen: Jungfru, Fisk.

Bästa stället: På vackra ställen.

Bästa datumen: 22-23/9.

Fiskarna

Livet handlar så mycket om jobb och hälsa att du knappt hinner med dina känslor och ännu mindre dina relationer. Dina vänner är ganska förstående och har du en partner är denne troligen också ett stöd. Just nu är du så koncentrerad på de frågor du känner är viktigast att allt annat helt enkelt får vänta, och om du råkar såra någon i den processen är det inte alls säkert att du märker det. Ta en paus då och då och sondera terrängen så får du inga riktigt trista överraskningar.

Bästa chansen: Kräfta, Skytt.

Bästa stället: På spa.

Bästa datumen: 24-25/9.