Mette-Marit fann sin prins en vild natt

RELATIONER

Ny bok avslöjar hur prinsessorna träffade sina drömprinsar

Foto: Prins Haakon Magnus och Mette-Mait Tjessem-Høiby gifte sig den 25 augusti 2001.

En dag kommer de att bli drottningar.

Men kronprinsessorna Victoria, Mette-Marit och Mary har mer gemensamt än så.

Alla tre har fått slåss för sin kärlek.

Foto: AVSLÖJAR I nya boken "Uppdrag: Prinsessa" av-slöjas prinsesslivets avigsidor. Författaren visar att prinsessorna dras med samma problem som vi.

Nu kommer boken som avslöjar hur de mötte sina kronprinsar.

Catarina Hurtig, 31, har under närmare tio år följt de skandinaviska och europeiska kungarfamiljerna som hovreporter på Svensk Damtidning.

Nu har alla kungamiddagar, intervjuer och resor i den kungliga glansen förvandlats till en bok om prinsessornas liv, "Uppdrag: Prinsessa" (Bonnier fakta).

Varför har du skrivit en bok om prinsessor?

- Någonstans finns det väl alltid en dröm om att få möta en prins och få hela kungariket precis som i sagorna. Att få leva det kungliga livet med designerklänningarna, lyxresorna och all glamour. Många tror ju att man blir lycklig av det där livet, men jag ville visa att prinsessor har minst lika många problem som vem som helst. Drömprinsen kan ju visa sig vara en groda.

Vem av prinsessorna tror du har det jobbigast?

- Victoria. Hon har onekligen en hel del problem, bland annat att få sin drömkille godkänd av folket, statsministern och pappa kungen. Inte för att Göran Persson skulle säga nej, men kungen har nog en del att säga till om även om Victoria måste få göra valet själv.

Varför är det så mycket rabalder om Victorias val av partner?

-Jag tror tyvärr att det är så enkelt att vi är gammeldags och inte tycker att en vanlig kille som Daniel Westling ska kunna åka räkmacka in i kungahuset. Det verkar lättare att hämta någon från utlandet som man inte vet så mycket om.

Var ska man befinna sig för att fånga en prins?

- Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. OS verkar vara en höjdare. De svenska och danska kronprinsarna har träffat sina blivande fruar där. Monaco och klubbarna på Rivieran är ett annat tips.

Agneta Elmegård