”Jag knarkade för 8 000 kronor på ett dygn”

RELATIONER

I Linda Rosings bok avslöjar hon allt om kändisarnas fester

1 av 5 | Foto: Talar ut. Linda Rosing har levt ett vilt liv med knark, fester och kändisar. Nu berättar hon allt i sin biografi. ”De är så rädda, SÅ RÄDDA, för att jag ska avslöja vilka de är”, säger hon om de drogmissbrukande kändisarnas reaktioner på boken.

Hon våldtogs av en inne-dj, bjöds på knarkorgier vid Stureplan och blev uppraggad av en släkting till kungabarnen.

Kändissverige håller andan. Landets främsta dokudrottning, Linda Rosing, släpper sin biografi.

Och avslöjar ALLT.

Vi ska träffas i hennes och Faddes villa utanför Stockholm, men dagen före intervjun ringer Linda Rosing:

– Kan vi ses på tidningen istället? Det är min vecka med Kevin och vi ska ju snacka om känsliga saker.

Visst. Känsligt var ordet. Det vi ska prata om lämpar sig INTE för hennes sexårige sons öron.

I biografin ”Den nakna sanningen”, som hon skrivit tillsammans med kändisjournalisten Daniel Nyhlén, strippar inte bara Linda själv. Hon klär också av en hel drös av Sveriges kändisar. Martin Dahlin, Markoolio, E-type, Dr Alban och Magnus Uggla är några som figurerar i mer eller mindre pikanta situationer.

– Jag har valt att namnge dem, eftersom de inte gjort mig illa. De har inget att skämmas för.

Andra i Sveriges absoluta kändistopp skadade henne dock både psykiskt och fysiskt. Dj:n ”Azlan” drogade och våldtog henne, stenrike Östermalmskillen ”Alex” bönade om en avsugning och ”Festfixaren” bjöd på knark med orden: ”Hälsa på Madame Kokain”.

”Gråter när jag googlar”

Linda Rosing berättar att många tror att hon fejkat allting, att våldtäkten bara är påhittad. Trots att hon borde vara luttrad och van vid tuff kritik, tar hon illa vid sig.

– Jag gråter när jag googlar mitt namn och läser alla påhopp, samtidigt kan jag tänka: ”Vad fan har jag gjort de här tre åren?” Det har hänt så mycket DÅLIGT på så kort tid.

Ja, det är faktiskt bara tre år sedan Linda blev superkänd tack vare ett guppande täcke i dokusåpan ”Big Brother”. Sedan dess har Rosingrubrikerna duggat tätt.

– Jag kan inte skylla på någon, jag har själv gått med på det mesta. Jag har varit så DUM.

Vad har varit jobbigast att skriva om i boken?

– Våldtäkten och det här med knarket känns riktigt smutsigt och skitigt. Det är jobbigt för min familj att det dras upp igen.

– Men ska man skriva en biografi måste man vara helt ärlig, annars är det ingen mening. Jag vill visa den sanna sidan av mig själv.

”Skrämmande vanligt”

Och ett av bokens starkaste kapitel handlar om kändisskapets lortiga baksida: knarket.

– Att ”droga” vid Stureplan är skrämmande vanligt och kändisarna som knarkar blir väldigt tajta, nästan som en liten sekt.

Linda berättar om knarkfester med glamourmodeller, dokusåpakändisar, stjärnadvokater (”såna man ser på tv”), Östermalmsbrats och societetsdamer.

– I och med att jag blev känd släpptes jag in på fester där folk knarkade helt öppet. Det var liksom: ”Välkommen till kändisvärlden, så här funkar det”. I den här kretsen lever man som på en annan planet. Kändisar skvallrar inte på varandra, såna är reglerna.

Vad händer om man skvallrar?

– Då losar man sin plats i innekretsen och tappar sin kändisstatus. Det är en jättekonstig symbios.

Lindas liv efter Big Brother var en enda lång festkarusell med mycket droger och minnesluckor. En knarkfest kunde pågå i flera dagar.

– Man börjar en lördagkväll, så plötsligt är det bara: ”Oh shit, nu är det tisdag”!

Vad gjorde ni i alla timmar?

– Snackade om allt från världspolitik till bästa tandblekningsmetoden. Man blir helt inne i det man pratar om när man tar kokain, man glömmer till och med bort att äta.

Linda gjorde av med tiotusentals kronor på knark och lärde sig av andra kändisar hur man knarkade på nattklubbar och inneställen utan att bli upptäckt.

– De här människorna tycker att det är så coolt att snacka om hur man knarkar utan att någon märker det. Det är så skrytsamt, äckligt, sjukt.

– Som mest snortade jag kokain för åttatusen på ett dygn, men oftast blev jag bjuden. De riktigt rika killarna bjuder ju.

Linda kände till slut att hennes knarkande hade gått för långt. För att få slut på det, valde hon att berätta i Aftonbladet om sitt missbruk.

– Alla tyckte jag var dum i huvudet som gick ut med det, men jag gjorde det enbart för att ingen skulle bjuda mig på mer knark. För att de här ”kompisarna” skulle ta värsta omvägen när de fick syn på mig. Och det funkade ju.

Är du utestängd från gräddan av kändisvärlden tack vare det?

– Absolut. Det är i de innersta vip-rummen med de tjusigaste kändisarna som det här pågår. Och de är så rädda, SÅ RÄDDA, för att jag ska avslöja vilka de är.

– Efteråt hade jag polisspan, så ingen vågade komma i närheten av mig. Men jag vill inte skvallra på någon. Då skulle jag få namnge hela kändiseliten (skratt)!

River inbjudningarna

Hon får fortfarande inbjudningar till premiärer, men säger att hon river varenda en.

– Jag har inte varit på en kändisfest på över ett år.

Hur ser ditt liv ut nu?

– Nu ska jag jobba med att lansera boken, åka runt i landet, signera böcker och föreläsa. Jag har lämnat det gamla livet och börjat om.

Men det har du ju sagt så många gånger!

– Jo, men boken har varit min terapi, nu har jag berättat hela skiten?

Läs chatten med Linda:

Är sambo med Fadde

Foto: Fadde Darwich

Erika Scott