Ikea, övningsköra – passa på nu, VM-vägrare

RELATIONER

Under Sveriges matcher är staden din

Du ser också att bollen är rund – men mest av allt tycker du att den är tråkig.

Om du tillhör du den lilla (?) svenska skaran VM-vägrare så finns det en hel del du kan passa på att göra.

Cykla, jogga eller åk inlines på nya vägar. Trafiken är som bortblåst under en när Sverige spelar. På 90 minuter hinner man få ett ordentligt träningspass i en varierad miljö.

Populära solställen blir trängselfria zoner under en ”viktig” match. Njut av de vackraste solplatserna, läs en god bok i lugn och ro och skaffa dig en riktigt fin solbränna. Du kommer att känna dig väldigt nöjd efter den 9 juli (det är då finalen spelas) och alla fotbolls-fan som suttit bakom neddragna persienner kommer ut.

Ikea – nu kan du verkligen ta tillfället i akt och i lugn och ro och utan köer botanisera på Ikea. Du kommer garanterat slippa höra par gräla, barn skrika och sicksacka mellan överfyllda kundvagnar i gångarna.

Passa på att ta plats i solen på uteserveringar på både fik och restauranger som i vanliga fall alltid är fullbokade. Det är bara att välja ut en favoritplats och njuta. OBS! Kolla upp att ditt favorithak inte visar VM på storbildskärm – det kan bli traumatiskt.

Det går att ta sig snabbt fram både med bil och kommunalt. Är du dessutom en ovan bilförare är VM ett ypperligt tillfälle att ge sig ut för att öva bilkörning i stadsmiljö. Här finns rondellerna, trafikljusen, korsningarna och lederna att övningsköra på utan risk att reta upp andra bilister.

Läs mer

Mary Örnborg