Familjerelationer

Singelmamman: Strunta i alla planer

RELATIONER

Tidigare försökte Anette Andersson pressa in allt på semestern: släktbesök, middagar och utlandsresor.

Nu har hon satt stopp.

- Säg NEJ till folk som vill boka tider med dig när du är ledig.

Anette har lärt sig att koppla av under semestern. - Numera längtar jag tillbaka till jobbet när de lediga veckorna är över, säger hon.
Anette har lärt sig att koppla av under semestern. - Numera längtar jag tillbaka till jobbet när de lediga veckorna är över, säger hon.

Anette, 43, bor själv med sin tonårsdotter, och har två ytterligare barn som inte bor hos henne. Efter alla barnaår har Anette lärt sig en läxa: ju mindre man planerar sin semester, desto bättre blir den.

- Jag förstod när man släpade runt barnen att både de och man själv mår bättre om man inte har en massa måsten, säger hon.

Hon insåg att något var fel när hon varje år var lika trött efter ledigheten som innan.

- Alla gör upp planer för vad man ska hinna med, till exempel att hälsa på släkten, åka till stugan, semester utomlands, och mycket mycket mer.

- Prova att strunta i det och ta var dag som den kommer. Om du vaknar på morgonen och känner för att åka och bada så gör det. Om inte, stanna inne och gör något annat som faller på. Det är inte fel att ligga i sängen och läsa trots att solen skiner ute.

I dag gör hon inte upp några planer alls. Bokar hon in en träff med en kompis gör hon det samma dag. Och lika gärna som att åka till Thailand packar hon sin picknick-korg och vilar i slottsparken i Vingåker där hon bor.

Vad ska du göra i sommar?

- Ingen aning! Jag får se vad som händer, säger hon.

Planera ingenting!

Sara Milstead

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer

/

Familjerelationer

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer