Relationer

Vårkänslor i luften

Av: 

Ylva Karlsson

RELATIONER

Är du drabbad av minskad sexlust – med några enkla tips kan du öka ditt begär

Är det vår i luften men stendött mellan benen?

Minskad eller försvunnen sexlust råkar nästan alla ut för till och från.

Men om du vill komma igång med snusket – läs vår guide för trötta sexliv!

Ulf Wideström har varit sexolog och terapeut i 20 år, han har träffat mängder av människor som upplevt att de har problem med sin sexlust.

– En del tänker sig att lust är som ett batteri som ska laddas upp. En lust som är inpumpad i kroppen, som en energi. Men nej, det är ett intresse, säger Ulf och fortsätter: Alla är inte intresserade av schack. Alla människor är olika, de flesta har inget problem med att fatta att vissa är moderater och andra vänsterpartister, vissa bor på landet och andra vill känna asfalt under fötterna, men när det kommer till sex så tror folk att vi ska vara likadana allihop.

Han menar att bristen på sexlust kan bero på många saker, men att huvudkonflikten ligger i att vi lever i en kultur som är direkt fientlig mot uttryck för kvinnors lust.

– Då blir det såklart svårt, eftersom mäns lust uppmuntras, men dock på ett mycket stereotypt sätt.

Våga prata om din sexualitet

Hans tips till alla är att söka hjälp – för det finns hjälp att få. Det är viktigt att börja prata om sin sexualitet på ett öppet sätt.

– Poängen med att gå till en sexolog är inte att du ska få lust med något du inte har lust till – utan att du ska få utveckla din egen lust.

Det första jag gör när jag sätter mig ner med en person eller ett par är att fråga “Beror det på att det är något fel på dig, eller beror det på att du inte är intresserad av det som erbjuds?”. De flesta kvinnor blir rent förskräckta och förstår ingenting, de har aldrig tänkt den tanken förut. Då brukar jag förklara med att jag själv läser teve-tablån varje dag i tidningen, men jag vill inte kolla på teve för det. Det är inte ett lustproblem, det är ett jävligt dåligt utbud.

Publisert: