Relationer

”Vardagslyxen är jätteviktig”

Av: 

Monica Karlstein

RELATIONER

De veckohandlar via nätet och har testat flera hemleveranstjänster.

Nu har familjen Förster Folkesson i Stockholm hittat en ny favorit: Nybakat till frukost.

- Nu är vi säkra på att frukostbrödet är av hög kvalitet. Då gör det inget om det kostar lite extra, säger Fredrik Folkesson.

Med en dotter på två år kan det ibland vara svårt att få ihop en bra måltid och då kan lite hjälp på traven behövas.

- När du har små barn vet du aldrig när du vaknar. Mataffären eller bageriet kanske inte ens har öppnat när du vill äta frukost. Brödkassen hänger alltid på dörren.

Varje helgdag bakas alltså ett gäng bröd som sedan levereras till Förster Folkesson senast klockan sju. När de vaknar är det bara att öppna dörren och hämta in brödkassen som hänger på dörrhandtaget.

- Vardagslyxen är jätteviktig. Det är så få tillfällen som vi kan äta en lång frukost tillsammans och då är det viktigt att slå på stort när man väl har tid. Då känns det bra att veta att det är ett bröd som någon går i god för och som är närproducerat och ­inte skeppats över hela världen. Det hade inte varit lika intressant med utkörd lingongrova, säger Fredrik.

Det är delvis av miljöskäl som de gillar konceptet.

- Vi har ingen bil eftersom vi bor i stan. Med den här tjänsten är det ju i alla fall bara en bil som kör ut bröd till kanske fyrtio familjer. Det är ju bättre för miljön än att alla familjer ska åka i väg med egen bil och köpa frukost.

Publisert: