Miss USA: ”Jag är alkoholist”

RELATIONER

Skandal-missen har tagit tag i sina problem

Lika vacker som alltid på utsidan – men en helt annan person på insidan.

Den förändringen säger sig Miss USA ha genomgått, sen hon tog tag i sina alkoholproblem.

Foto: AP
Miss-proffs Tara Conner, 21, började delta i skönhetstävlingar redan som barn. Hon kom tvåa i tävlingen Miss Teen USA 2002. I årets Miss Universum-tävling kom hon på fjärde plats.

Det har blåst orkanstyrka runt årets Miss USA, Tara Conner, 21. Sedan hon vunnit kronan festade hon så hårt att tävlingens ägare, finansmogulen Donald Trump, vräkte henne från den lyxiga lägenhet som den regerande missen får bo i, och hotade med att ta ifrån henne själva titeln.

Det blev inte bättre av att hon i många amerikanska delstater var för ung för att alls dricka alkohol, att det gick rykten om andra droger och mycket indiskreta uppträdanden med olika män – ”Miss USA ses som en förebild och måste uppträda korrekt”, sades en talesman för tävlingens arrangörer till sajten TMZ.

Fick en andra chans

Men Trump ville ge tjejen från Kentucky en andra chans, och det verkar som om hon tänker ta vara på den. Hon tillbringade hela december, inklusive jul- och nyårshelgerna, på ett behandlingshem för alkoholister, och berättar nu för People Magazine om vilken ögonöppnare det var.

– Jag trodde inte att jag hade några problem över huvudtaget när jag åkte dit. Jag sa till och med 'jag får väl alltid lite gratis terapi' eller nåt sådant – och det var så löjligt sagt. Nu har jag insett att jag har ett problem. Jag lider av sjukdomen alkoholism. Jag vill verkligen att folk ska veta hur allvarlig den sjukdomen är, och vad den kan göra med människor, säger hon till tidningen.

Började dricka som 14-åring

I intervjun medger hon också att det låg en del sanning om de drogrykten som cirkulerade om henne, och att hon drack för första gången som 14-åring.

Men nu ligger alltså detta bakom henne.

– Mitt liv har totalt förändrats. Efter behandlingen är jag en helt annan person. Innan jag åkte dit visste jag knappt vem jag själv var, säger hon till People.

Läs också

Anna Andersson