Unna din familj ett budgetbreak

RELATIONER

Aftonbladet tipsar om härliga weekendäventyr till lågpris

Foto: Badgänget Familjerna Scott, Ihre, Ejefors och Djupsjö gjorde gemensam sak och lyxade till livet med en badhelg i Örebro.

Januari — en låååååång, ruggig och knaper månad.

Dags för en uppiggande minisemester på budgetnivå!

Söndags Erika Scott och hennes väninnor överraskade makar och barn med lyxig hotellövernattning och heldag på äventyrsbad.

Julklappskalaset är glömt sedan länge, bankkontot nära på tomt och sommarsemestern känns orättvist långt borta. Samtidigt är det nu som vardagen bäst behöver guldkantas.

Överraska

Men misströsta inte: Ett weekendbreak behöver inte kosta skjortan. De flesta hotellkedjor har helgerbjudanden, så det är bara att välja en närliggande stad, packa övernattningsbagarna och spänna fast familjen i bilen.

Jag och tre väninnor överraskade våra familjer med övernattning på fyrstjärniga Elite Stora Hotellet och heldag på äventyrsbadet Gustavsvik i Örebro.

Mys på hotell

Efter fyra timmar i vattenfall och vilda rutschkanor på badhuset, var alla fullkomligt slutkörda. Och hungriga. En myskväll på hotellet väntade. Först middag på en barnvänlig pub runt hörnet, sedan vindrinkar för de stora och läsk för de små på ett av familjerummen.

Morgonen därpå möttes vi alla vid en dignande frukostbuffé.

Vi hann med lite kultur också, en guidad tur på Örebro slott var uppskattat av både vuxna och barn. Bäst var förstås fängelsehålorna.

Vi är alla överens om att resa bort snart igen tillsammans.

Så nu väntar vi bara på att papporna ska överraska oss morsor.

New York, någon?

Äventyrsbad i Örebro

Skidhelg i Dalarna

Vilddjursweekend i Norrköping

Bondgårdsweekend i Skåne

Läs mer:

Erica Scott

ARTIKELN HANDLAR OM