Höstkärlek?

RELATIONER

Kolla ditt sex- och kärleksastro för oktober

Astrologerna Hanna Vennberg och Tor Tolander berättar vad stjärnorna spår för den här månaden.

Väduren

Dina planer trasslar ofta till sig i oktober, inget blir riktigt som du hade tänkt dig och inte sällan går detta ut just över ditt kärleksliv. Första veckan kan bli ganska romantisk men sedan är det som om yrkesliv, vardag och småsaker äter upp all den tid och kraft som skulle ha gått åt till kärlek och sex. Vill du rädda lite av gnistan så är det just kroppen du skall satsa på. Utan en utvilad och bortskämd kropp vaknar helt enkelt inte lusten, du vill inte ens flirta.

Bästa chansen: Kräfta, Våg.

Bästa stället: På jobbet.

Bästa datumen: 24-25/10.

Oxen

Första veckan bjuder på fallgropar och bekymmer men sedan vänder turen, och resten av oktober ger gott om utrymme för härlig kärlek. Bäst blir månaden för dig som är singel, för du har en tjusig förmåga att snubbla över precis rätt personer. Du kan mycket väl inleda något ganska seriöst innan månaden är över. För dig med en fast partner är det viktigt med gemensam avkoppling, gärna någon sport eller hobby som väcker lisvlust hos er båda två. Och så mysiga, mörka kvällar.

Bästa chansen: Jungfru, Skorpion.

Bästa stället: Där du sportar.

Bästa datumen: 26-27/10.

Tvillingarna

Oktober blir en härlig månad på många sätt men det är bara under den första veckan som det slår gnistor om ditt kärleksliv. Resten av tiden drunkar kärleken i vardagsval, karriär och affärer. Det praktiska hamnar i centrum, det emotionella får vänta. Lusten är det också lite si och så med, större delen av tiden är du för upptagen för att ens tänka på sex. Så visst blir det en produktiv och fenomenal månad på många sätt men kärleken kommer du mest att uppfatta som ett hinder.

Bästa chansen: Skorpion, Skytt.

Bästa stället: På fest.

Bästa datumen: 5-6/10.

Kräftan

Första veckan går åt till nöjen, kärleken hinner du inte med. Söker du en ny låga kan det dock hända att du snubblar över rätt person - men det kommer i så fall att dröja innan du inser detta. Efter den sjunde bjuder oktober annars på rikligt med kärlek. Tonen blir lekfull och flirtig, du får gott om uppmärksamhet och värmande komplimanger. Du har också en extra stor förmåga att njuta rent fysiskt, så det är en fin månad för sex, delikatesser och riktigt sköna kläder.

Bästa chansen: Vädur, Skorpion, Fisk.

Bästa stället: På dansgolvet.

Bästa datumen: 30-31/10.

Lejonet

Du ägnar en dryg vecka åt passion i alla upptänkliga former. Det är inte bara kärlekslivet som du ägnar extra uppmärksamhet utan också allt annat som du brinner för. Din entusiasm smittar också av sig på omgivningen. Efter denna händelserika vecka sänks tempot, och det passar dig bra. Det finns en del saker du vill tänka igenom. På kärleksfronten rör det sig mest om praktiska småsaker som du gärna vill läsa, tidsplanering och kommande resor till exempel.

Bästa chansen: Oxe, Våg, Skorpion.

Bästa stället: Där du trivs.

Bästa datumen: 5-6/10.

Jungfrun

Nu kommer en månad av härlig glöd och passion. Första veckan handlar egentligen mest om nöjen, du har så många vänner du behöver träffa och kanske kolleger du måste umgås lite extra med också. Men resten av månaden är det bara kärlek, kärlek, kärlek. Var du inte kär innan så blir du det sannolikt nu. Hade du ett förhållande sedan tidigare utvecklas det. Du märker också att du är sällsynt charmig, för du väcker intresse i alla möjliga (och omöjliga) situationer. Både spännande och roligt.

Bästa chansen: Oxe, Våg, Skorpion, Vattuman.

Bästa stället: Överallt.

Bästa datumen: 7-8/10.

Vågen

Du inleder oktober med en romantisk vecka men sedan trappar du ner på kärlekslivet. Anledningen är huvudsakligen att du har ont om energi, du har svårt att orka med allt som du verkligen vill göra. Bland de saker du faktiskt prioriterar bort befinner sig kärlek och förmodligen även ömhet och sex. Några fnurror dyker inte upp utan det handlar helt enkelt om att du koncentrerar dig på andra saker. Produktivt, men också en smula tråkigt även om månaden försvinner förbi rätt fort.

Bästa chansen: Lejon, Jungfru.

Bästa stället: På möte.

Bästa datumen: 10-11/10.

Skorpionen

Du kastar dig över allting med stor energi, och det gör att oktober sannolikt börjar med roliga möten, intressanta erbjudanden och en hel del kärlekstrassel. Risken för svartsjuka och missförstånd är stor, särskilt om din älskling inte känner dig på djupet. Efter någon vecka reder dock det mesta ut sig och resten av månaden är som gjord för mysig höstromantik. Det är dags att leta fram alla de gosigaste filmerna, filten som räcker för två och den perfekta tebrickan.

Bästa chansen: Kräfta, Lejon, Skytt.

Bästa stället: I vimlet.

Bästa datumen: 12-13/10.

Skytten

Oktober handlar om praktiska saker. Kanske inte de första dagarna, där finns det en del utrymme för skön romantik. Men resten av månaden domineras av din karriär, av praktiska beslut och större förändringar. Det är så mycket du vill ha gjort och nu dyker alla de bästa möjligheterna upp. Har du ett fast förhållande kanske du måste se upp lite, för den här kärlekspausen passar dig ganska bra men kanske inte din partner. Små gåvor och genomtänkta komplimanger kan räcka långt.

Bästa chansen: Skorpion, Skytt.

Bästa stället: I naturen.

Bästa datumen: 5-6/10.

Stenbocken

Du festar, träffar folk och har roligt. Du hinner dessutom satsa på ditt kärleksliv. Just nu unnar du dig att prioritera känslor, upplevelser och relationer. Lite trassligt blir det om du har ett stressigt jobb, för då kan det du vill göra krocka med saker som du måste ta tag i på ett trist sätt. I övrigt ser dock oktober riktigt lovande ut. För dig som söker en ny partner kan det dock vara värt att veta att ett förhållande som inleds nu sannolikt blir seriöst i rödaste rappet.

Bästa chansen: Kräfta, Jungfru.

Bästa stället: På resa.

Bästa datumen: 17-18/10.

Vattumannen

Du törstar efter kunskap. Just nu lockas du inte så mycket av romantik, och inte av erotik heller. Du vill veta hur människor fungerar på insidan, du analyserar och funderar och då gäller det både dina egna behov och andras. Oktober blir en lärorik månad men medan du går igenom den här processen händer det troligen inte så mycket, rent praktiskt. Du fattar inga beslut om du inte absolut måste, och du vill inte ta några egna initiativ heller. Sannolikt en mycket lugn höstmånad.

Bästa chansen: Jungfru, Fisk.

Bästa stället: I naturen.

Bästa datumen: 19-20/10.

Fiskarna

Dramatiken väntar runt hörnet. Nu ställs saker och ting på sin spets och ditt kärleksliv hamnar i en mycket dynamisk period. Risken för gräl är stor men oktober kan också bjuda på passion, plötslig förälskelse, djup sanning och sensuell ömhet. Dina egna val avgör månadens innehåll till mycket stor del. Om du känner dig tveksam lönar det sig att lyssna till råd från goda vänner. Det blir en mycket intensiv månad och då skadar det inte att ta del av andras åsikter ibland.

Bästa chansen: Kräfta, Vattuman.

Bästa stället: Utomhus.

Bästa datumen: 22-23/10.