Dåligt hångel dödar relationen

avAftonbladet

Ny studie: Därför hånglar män och kvinnor

Män vill ha sex, kvinnor vill bekräfta relationen.

Det är de främsta skälen till varför vi hånglar med någon vi är attraherade av, visar en ny studie.

Den visar också att 60 procent av oss kan avsluta en relation om kyssen är dålig.

Foto: getty
Kyssen kan avgöra Enligt den nya studien kan en dålig kyss leda till att en ny relation avslutas.

De flesta av oss har säkert råkat ut för en dålig kyss någon gång i livet. Offensiva tungkyssar som skulle kunna kallas "kannibalen” eller "tvättmaskinen" kan få vem som helst att tappa lusten.

Nu visar en ny studie som publicerats i tidskriften "Evolutionary Psychology" att 59 procent av de tillfrågade männen och 66 procent av kvinnorna hade varit attraherad av någon – fram tills dess att de kysstes.

– En kyss kan vara avgörande när det kommer till om en relation ska blomstra eller gå under, säger Gordon Gallup som är professor i psykologi vid Albany universitet och medförfattare till studien till CNN.

Skillnader mellan könen

Enligt studien har kvinnor och män ofta olika skäl till att kyssas. För männen går det mer ofta ut på att få ha sex. Män är också mer benägna att ha sex med någon som de inte är attraherade av eller som de anser är dålig på att kyssas.

Studien visar också att män uppskattar tungkontakt och öppen mun i högre grad än kvinnor. Män är dock mer villiga än kvinnor att ha sex med någon utan att kyssas.

Kvinnor däremot värderar i högre grad mannen efter hur han kysser.

Kvinnor lägger också större vikt vid kyssar i ett förhållande, medan män med tiden tycker att det blir mindre viktigt. Om antalet kyssar minskar, är kvinnor mer benägna att tro att mannens intresse för henne har minskat.