Ha hett sex – i låtsasvärlden

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2008-09-12

Kama Sutra och sexleksaker i den virtuella världen Second Life

Att det finns många sätt att träffas online råder det inga tvivel om.

Dejting- och kontaktasajterna är många.

Men virtuellt sex? I cybervärlden Second Life (SL) kan du praktisera allt från smek till avacerad Kama Sutra.

Det är en ganska ny möjlighet, för avatarerna (Second Life-användarens alterego) att ha ”fysisk kontakt”.

För att kunna interagera sexuellt i SL måste man köpa den virtuella sängen Sex Gen. Sängen kostar 45 dollar och köps inne i cybervärlden.

Kevin Alderman är entreprenören bakom Eros, företaget som har skapat mjukvaran som tillåter avatarerna att ha sex.

– Jag har kallats det digitala millenniets Hugh Hefner, säger Alderman i en intervju till den brittiska tidningen The Guardian.

Alla sexuella fantasier kan bli verklighet

I en Sex Gen-säng kan avatarerna interagera med varandra fullt ut. ”Det är hela spektrat från en kyss eller en smekning, till positionerna i Kama Sutra – allt du kan föreställa dig. Du skriver, eller säger, vad du vill göra och avataren gör det. Och allt är med ljud”, berättar Alderman.

I Second Life kan man köpa de könsorgan man önskar. Man kan alltså själv välja storlek och utseende. Företaget Eros skapar och säljer även sexleksaker i SL.

Aldermans nästa projekt är att skapa en utrustning som man kan ha på sig medan man har sex i SL. Denna ska kunna sända elektroniska signaler som skapar muskelsammandragningar och ger känslan av till exempel en smekning. Han tror att denna finns på marknaden redan inom ett par år.

Mycket uppmärksamhet

Vid ett flertal tillfällen har man upptäckt att det förekommer sex mellan barn- och vuxenavatarer. Problemet är svårt att komma åt eftersom man som användare kan välja att se ut som ett barn även om man inte är det. Åldersgränsen för att använda SL är arton år.

Ett annat fall som fått stort medialt utrymme är avataren Stroker Serpentines (Kevin Alderman) virtuella stämning av avataren Volkov Catteneo för plagiat av sängen Sex Gen.

I början av året visade BBC dokumentären ”Wonderland: Virtual Love and Cyber Space” där man får följa Carolyn som överger sin familj i verkliga livet för att tillbringa tid med sin SL-partner Elliott.

Följ ämnen i artikeln