Kylies hälsning till bröstcancersjuka

RELATIONER

”Jag är en överlevare”

1 av 2 | Foto: Kylie Minogue fick diagnos om bröstcancer i våras. Här med fästmannen Olivier Martinez.

På sin läkares inrådan valde Kylie Minogue att stanna hemma från bröstcancergalan.

Men för att visa sin solidaritet skickade hon en hälsning till alla som drabbats av sjukdomen.

”Jag är cancerpatient. Jag tänker överleva cancern”, skrev hon.

Kylies syster Dannii läste på scen upp det korta meddelandet från superstjärnan, skriver tidningen Daily Mail.

Kylie Minogue var inbjuden till Pink Ice Ball, en välgörenhetsgala till förmån för bröstcancerforskning. På grund av sitt sjukdomstillstånd var hon dock tvungen att avböja.

I sitt uttalande säger Kylie: ”Jag är ledsen att jag inte kunde vara med er i kväll. Jag ville gärna medverka, men på grund av min behandling har jag blivit avrådd av mina läkare. Jag är i nuläget cancerpatient. Jag avser överleva cancern. Det är bara möjligt tack vare det fantastiska arbete som läkare, specialister, forskare och ideella organisationer utför. Jag har gått en intensivkurs i bröstcancer de senaste månaderna och vet i dag hur livsviktigt det är att vi är medvetna om sjukdomen, samt med finansiering och stöd.”

Hon tillade: ”Jag känner solidaritet med alla som på något sätt drabbats av bröstcancer och tackar alla som hjälper till. Ha en trevlig kväll, jag hoppas vi ses snart. Love Kylie.”

Dannii Minogue bad sedan om förståelse för att Kylie och familjen även i fortsättningen behövde avskildhet för att bekämpa sjukdomen.

Kylie Minogue, 37, fick diagnos om bröstcancer i maj tidigare i år. En tumör avlägsnades från hennes bröst en vecka senare. I dag genomgår Kylie cellgiftsbehandling.

Tidigare på Aftonbladet.se

Hanna Blanksvärd