Relationer

– Vilken är den konstigaste ställningen?

Av: 

Zendry Svärdkrona

RELATIONER

Läs Linns chatt med läsarna från den 23/6

mia säger: Hej Linn! Jag har ett problem och det är att jag har varit otrogen för ett tag sedan och var då med om världens bästa sex. Äntligen släppte jag mina hämningar och vågade ha SEX! Min man vet inget och när vi ska ha sex så känner jag ingenting för jag har insett att vi har jättetråkig sex. Vi har varit ett par i 15 år och har 3 barn. Jag är nu 35 år. Han jag var otrogen med är numera sambo så där blir ju inget mera men kan inte glömma honom...jag är så feg och vågar inte lämna min man men kan inte ha sex med honom...vad göra?

Mvh Mia

   Linn Heed säger: Du behöver verkligen ta en funderare över ditt liv och din relation. Otrohet är ett tecken på att någonting inte stämmer i den nuvarande relationen. Det är hos paret som man måste söka svaret. Kanske kan du och din man söka familjerådgivning eller åtminstone börja prata om hur ni har det tillsammans. Han kanske också går omkring och är missnöjd? Att otrohetssexet var så fantastiskt är inte helt ovanligt. Det skedde i en kravlös relation och gav dig en stunds frihet att bara tänka på dig själv. Se otroheten som en signal om att din relation behöver ses över ordentligt. Lycka till!

Lin säger: Hej. Igår när jag och min pojkvän hade sex fick vi andvända 5 kondomer. De spricker nämligen, och vi får byta. Oftast går det iallafall 2 st innan vi är klara. Under tiden samlaget varar tycker jag att det känns torrt, och min pojkvän säger att det tar emot.. Vad gör vi för fel?

   Linn Heed säger: Pröva att byt till en annan sorts kondom. Okeido är en lite starkare kondom och lite större dessutom. Tänk på att vassa naglar, ringar med mera kan skada kondomen. Använd rikligt med vattenbaserat, eller silikonbaserat glidmedel. Annan olja skadar kondomen. Jag tror att ni helt enkelt behöver öva lite mer att använda/trä på kondomen. Lycka till!

säger: Hej Linn! Jag hade sex i fyra gånger i natt med min tjej men sista gången var inte särskilt bra och erektionen avtog. Nu känner jag lite obehag inför nästa gång vi ska ha sex och oro att erektionen ska försvinna igen. Vad ska jag göra för att det inte ska ske? / Undrande 18

   Linn Heed säger: Fyra gånger på en natt är inte dåligt! Kanske kan du ändå kännna dig nöjd med de första tre samlagen??? Jag tycker inte att du behöver känna dig orolig. Du har ett kön som fungerar mer än väl. Gläjd dig åt det och oroa dig inte, han sviker dig inte nästa gång.

jen säger: Hej! varför får jag så ont efter att jag och min sambo har haft sex? Det svider när jag kissar efteråt. Vi använder glidmedel men det verkar inte som om det hjälper. Vad ska vi göra?

   Linn Heed säger: Samlagssmärtor och sveda efteråt kan bero på en mängd olika saker. Dels kan det bero på en infektion; könssjukdom eller en vanlig svampinfektion. Även obalans i underlivet kan orsaka irritation och sköra slemhinnor. Pröva att använda ett annat glidmedel. Kanske är det något ämne i det glidmedel som ni nu använder som du är lite känslig mot. Se till att vara rejält upphetsad innan penetration.

McAnus säger: Det finns en tjej på mitt jobb som jag väldigt gärna skulle vilja ligga med för att hon är enormt snygg och sexig - dessutom lite intresserad av mig. Problemet är att jag har en sambo. Tycker du att jag ska vara lite otrogen en gång och aldrig berätta något? En gång ingen gång ju! Eller?

   Linn Heed säger: En gång är ingen gång, eller? Ja den frågan besvarar du bäst själv tycker jag. Finns det egentligen någon anledning för dig att vara otrogen? Hur har du det i din nuvarande relation? Funkar sexet, vardagen och så vidare? Otrohet är alltid ett svek både mot sig själv och mot sin partner. Vad som är rätt och fel måste du avgöra själv. Du tar alltid en risk när du utmanar ditt förhållande, är det värt det?

Hanna säger: Hej. Jag undrar om det är sant att killar har en g-punkt i rumpan som gör att de njuter mer av analsex än tjejer?

   Linn Heed säger: Cirka 8 cm in i anus sitter en prostatakörtel som vid tryck och stimulans kan upplevas som mycket njutningsfullt. Vissa killar gillar det, andra gör det inte. Det som är viktigt när man utför analsex är att det finns stor respekt och tillit och att man inte går med på något utan att själv verkligen vilja.

puu säger: hej! jag har läst att p-piller kan resultera i mindre sexlust och att man får ont av att ha sex... detta har nu hänt mig till viss del, när jag och min pojkvän har sex, de få gånger det blir av, så brukar det först gå bra, men sen så känner jag en obehaglig känsla i underlivet och brukar behöva sluta. kan detta bero på pillrena eller kan det bero på något annat? sen med sexlusten, kan det vara pillrena eller är det ett tecken på något annat, nått fel i relationen eller liknande?

   Linn Heed säger: P-piller som innehåller hormoner kan givetvis påverka både din lust, ditt humör, din kropp och din sinnesstämning. Genom att pröva en annan p-pillersort så kan du själv avgöra om det blir någon skillnad. Sedan finns det ju en mängd andra preventivmedel som jag tycker är värda att pröva. Lusten är viktig för att det inte skall göra ont vid samlag. Se till att vara ordentligt upphetsad och använd gärna glidmedel. Det förhöjer sexakten!

Jolla säger: Hej Linn. Jag undrar om du har tips på någon ställning som är skön för tjejen? Jag är inte särskilt stor runt 16, utöver missionären och ridande ställning? Tack du är bäst!

   Linn Heed säger: Bakifrån brukar många tjejer tycka att det är skönt. Den ställningen går ju att variera på en mängd olika sätt. Din tjej kan ligga ned på mage med benen antingen ihop eller isär. Hon kan stå på alla fyra och du kan vara stående bakom henne och därmed få mer kraft. Håll gärna runt hennes höfter. En annan ställning som många uppskattar är att älska från sidan. Antingen vända mot/från varandra. Det är en avslappnande ställning och är bra om man känner sig lite spänd och nervös. Lycka till!

Mallan säger: Hej Linn, jag får inte orgasm genom enbart penetrering utan måste ha nån form av klitoris stimulering,... är det konstigt? Kan man "öva" fram orgasm utan klitoris inblandad??

   Linn Heed säger: Hej Mallan! Du är som de flesta kvinnor, och dessutom har du hittat sätt att stimulera dig själv på. Grattis! De allra flesta kvinnor kräver någon form av klitorisstimulering för att kunna uppnå orgasm. Min inställning är att ALLA orgasmer oavsett hur de "arbetas" fram är GODA orgasmer! Njut och åter njut! Det finns inga bättre eller sämre, okej? Knipövningar (gör minst 100 om dagen, puh!) stärker din bäckenbottenmuskelatur och gör det enklare att uppnå orgasm vid samlag. Så det är bara att börja kniiiipa...

lena säger: Hej Linn, jag har en fråga angående orgasm, jag får nämligen kramp i underlivet och i magen ibland efter en orgasm. Det håller i kanske 10 min efteråt. Vad beror det på?

   Linn Heed säger: Förmodligen för att du spänner dig så mycket. Försök att slappna av lite mer och hitta kanske en annan ställning att få orgasm i. Ett visst spänningsförhållande behöver många kvinnor ha för att uppnå orgasm. Att vara totalt avslappnad brukar oftast vara svårare. Pröva dig fram.

johnny säger: Tjena! Har några hudliknande vårtor som är på förhuden, är det något att oroa sig för?

   Linn Heed säger: Förmodligen inte. Det är svårt att bedöma så här, utan det bästa är om du kan gå till din ungdomsmottagning/läkare och göra en besiktning. I värsta fall kan det vara kondylom, det vill säga könsvårtor. I bästa fall (vilket det troligtvis är) så är det så kallade penila papler, som är helt normala att ha. Men gå och gör en koll, det är aldrig fel.

Annie26 säger: Hej! har, tycker vi ett stort problem, som vi inte vet är allvarligt? De senaste gångerna vi har haft sex, så kommer det massor av blod i hans sperma. Vi har ändå sex ganska ofta och han får utlösning. 2-3ggr i veckan har vi sex och dom senaste 2 veckorna har det kommit massor av blod i hans sperma. Ringde vårdcentralen, men fick ingen tid eftersom de inte trodde att det var allvarligt. Vad tror du?

   Linn Heed säger: Lite blod i sperman är ingenting att oroa sig för. Det finns så många ytliga blodkärl som kan brista när man har sex, men om det är "massor" av blod så tycker jag verkligen att ni skall gå till doktorn! Låt er inte avfärdas utan se till att få en tid. De större sjukhusens hud- och venmottagningar kanske har återbudstider. Kolla med dem. Jag tycker inte att ni skall gå och oroa er i sommartider, utan gå och checka upp detta nu, så kan ni fortsätta att ha skön sex i sommar.

Lina säger: Hejsan! Jag undrar varför min pojkvän inte vill ha sex med mig, han säger att han älskar mig å att jag är väldigt fin och vi har varit tillsammans i 5 år, de senaste 2 åren har han ingen alls lust med mig, Dessutom tittar han väldigt mycket på andra kvinnor och tjejer när vi är ute... vad kan det bero på? Vad är det för fel på mig?

   Linn Heed säger: Det är inget fel på dig till att börja med! Däremot har ni ett problem i relationen, nämligen bristande kommunikation. Försök att ta reda på vad hans minskade lust beror på. Har det hänt något på jobbet, med familjen, med vännerna? Oroar han sig för framtiden, ekonomi, barn? Ni har varit tillsammans så länge, så det finns all anledning att försöka nå fram till varandra och ta reda på vad allting bottnar i. Försök att inte låta anklagande, då kommer han bara att gå i försvar. Var nyfiken och angelägen. Det här berör ju er båda!

Eva säger: Hej! Jag undrar hur jag ska tala om för min särbo att jag har fejkat orgasm i snart 4 år? Jag har aldrig fått orgasm med någon man och är snart 40. Jag får endast orgasm när jag onanerar.

   Linn Heed säger: Jag förstår att det kan vara svårt att efter fyra år "lägga korten på bordet", men det är ingen omöjlighet. Det behöver du själv fundera över, hur det känns och vad du framför allt vill med din relation. Kan du inte pröva att onanera samtidigt som ni har samlag? Smek dig själv på samma sätt, fast ni är tillsammans. Vågar du det? Kan du det? Pröva!!!

dsa säger: Vilken är den konstigaste ställningen? Kan du nämna några riktigt avancerade och hur man utför dom?

   Linn Heed säger: Jag vet inte så här på rak arm om det finns någon konstig ställning. Alla ställningar som känns bra för de berörda är väl bra? Men visst, det finns ju till exempel så kallade sexgungor som man kan utföra de mest akrobatiska konster i. Den hängs upp i en krok i taket och sedan kan båda två gunga tillsammans, hängandes upp och ned. Det är egentligen bara graden av vighet och fantasi som begränsar när man exeperimenterar fram olika samlagsställningar.

Loka säger: Hej! Jag älskar att ge kvinnor oralsex, men inget mer...varför vill jag inte ha samlag?

   Linn Heed säger: Samlag är på ett sätt det mest intima, när man är som närmast varandra, rent fysiologiskt. Utifrån en psykologisk synvinkel så kan det handla om rädsla för att bli "uppslukad" av den kvinna som du älskar med. Det kan även finns frågetecken kring beroende/oberoende, närhet/distans. Är du mer nyfiken så tycker jag att du skall utforska dessa tankar ihop med någon terapeut.

Danne säger: Jag och min flickvän har en bra relation men våran sexlust kommer i ofas med varandra, när hon är het är inte jag det och tvärtom.

Hur gör man för att synka sin sexlust?

   Linn Heed säger: Tråkigt låter det, men försök att kartlägga era lustkurvor! Rent faktiskt! Kanske hittar ni någon gemensam tid när ni båda faktiskt är mer intresserade av älskog. På morgonen? På eftermiddagen? På bilturen? På helgen? Sedan kanske man inte kan begära att båda två har lika stor lust exakt samtidigt, men man kan ju alltid "väcka" sin partners lust och begär. Se det som en utmaning.

Moderator säger: Dagens sista fråga kommer från Pauli.

Pauli säger: Hej! min pojkvän "glömmer" ofta förspel, hur kan man säga på ett milt sätt att det faktiskt behövs?

Linn Heed säger: Ta tag i saken själv! Utför förspel på honom, låt inte penetrationen komma så snabbt. Lek med hans kropp och väck hans begär. Samtidigt kan du smeka din kropp mot honom och med handling visa att du också vill bli uppeggad. Lycka till!

Publisert: