Ulrikas bröst – ett lyft för brittiskorna

RELATIONER

Nu lyfter kvinnor upp i 70-årsåldern brösten

LONDON. Brittiska kvinnor upp i 70-årsåldern gör numera bröstoperationer. Förebilden: Svenska Ulrika Jonsson, 42.

– Kirurgin har gett mig en 16-årings kropp, säger hon.

Enligt brittiska tidningar har tv-personligheten lagt i runda tal 130 000 kronor på olika kirurgiska ingrepp på sin kropp – bara sedan förra sommaren då hon födde sitt fjärde barn.

Inga implantat

Merparten av pengarna har hon lagt på mastopexi – bröstlyft – som kostat henne över 90 000 kronor.

Metoden kallas för ”det naturliga bröstingreppet” i Storbritannien eftersom den innebär att man inte stoppar in några implantat i brösten. Och den sägs locka fler och fler kvinnor i mogen ålder:

– Kvinnor som Helen Mirren, 64, och Susan Sarandon, 62, prisar sina bröst och det finns ingen anledning att inte kvinnor i femtio-, sextio och sjuttioårsåldern skulle kunna se lika bra ut som sina döttrar – eller till och med sina barnbarn – när det kommer till brösten, säger plastikkirurgen Laurence Kirwan enligt Evening Standard.

Överskottshud skärs bort

Kriwan är utnämnd till en av världens 20 bästa plastikkirurger och driver den klinik i London där Jonsson uppges ha undergått mastopexi – jämte ytterligare ett femtiotal kvinnor mogen ålder.

Det finns olika varianter av mastopexi, men en vanlig metod är att man skär ett snitt runt bröstvårtan och flyttar upp bröstvävnaden och vårtgården. Överskottshuden sträcks och skärs bort och sys sedan fast runt bröstvårtan.