Relationer

Rektorn, killarna, media – alla beter sig fånigt

Av: 

Terri Herrera Eriksson

RELATIONER

Terri Eriksson kan inte annat än skratta åt alla inblandade

Terri Herrera Eriksson är Wendela-krönikör.
Terri Herrera Eriksson är Wendela-krönikör.

Moahahahaha!

Får man skratta åt alla parter i denna story?

Några elever på Nobelgymnasiet valde att fixa riktiga Kiviks marknad-tröjor till skolkatalogsplåtningen. Det är bara ett steg kvar till ”Öl byggde denna vackra kropp”- nivån som har varit bad taste-trend i tjugo år. Men ändå är det inte mer än ett klassiskt, fånigt och fantasilöst tonårsspex. När jag gick på gymnasiet klädde vi ut oss i peruker och kläder från teaterlokalens garderob till plåtningen. Fantasilöst även det, om än inte sexistiskt.

Rektorn censurerar tröjorna och killarna går till pressen.

– Jag blev ledsen, det ser inte snyggt ut, gnäller en kille som hade en bild på en trekant (nej, inte den geometriska figuren) under parollen ”Friends who care share”.

Min käre unge, naive vän: Din tröja ser inte heller snygg ut. Den ser förjävligt töntig ut.

Skrattretande part två: Rektorn som blir så upprörd att han begär att tröjornas motiv suddas ut, inklusive trycket ”Det är gött med körv”, eftersom det kan ge stötande associationer.

Skrattretande part tre: alla som ger det här tämligen meningslösa dramat uppmärksamhet. (Ja, det inkluderar även mig.)

Extra tack till Aftonbladets artikelförfattare, som kopplar rektorns censur av tönttröjorna till diktaturer som Kina och Nordkorea. Jodå, det är NÄSTAN samma sak som Kim Jong Ils systematiska manipulering av nyheter som ett led i att hålla det svältande folket i schack eller den kinesiska ledningens styrning av allt från modefoton till artiklar om Taiwan.

Men inte riktigt, va?

Publisert: