Vad väljer du de fasta brösten eller de slappa?

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:
KRÖNIKÖR: Fredrik Virtanen, 28, är journalist på Aftonbladet
KRÖNIKÖR: Fredrik Virtanen, 28, är journalist på Aftonbladet

RELATIONER

Jag uppmanar alla att skaffa silikonbröst. Jag uppmanar alla att banta, fettsuga sig, fixa näsan, öronen och hakan. Livet blir bättre då.

Det är inte okej att vara ful.

Det är ju himla fint med meningar som ”skönhet kommer inifrån” och ”du duger som du är”. Nästan lika fint som när tjejen frågar ”tycker du att mina bröst blivit för slappa” och mannen svarar ”nej då, de är jättefina” eller när kvinnan säger till sin ölstinne och snarkande man ”åh, jag tycker om när det finns lite att ta på”.

Fint. Men skönhet kommer inte inifrån.

Du duger inte som du är.

Jag är rätt säker på att alla skulle vilja att det var så. Men att påstå det är bara välmenat, men gement, hyckleri. Det är inte så. Kommer aldrig att bli så. Hur många skolkuratorer, fotomodeller eller skådespelerskor som än säger det.

Du kommer sannolikt någon gång i livet att känna dig tillfreds med hur du ser ut – men varför lida i 10, 20 eller 30 år innan dess? Gå till kirurgen!

Vackra människor är förvisso tråkigare, drygare och ofta mer obildade än vad de behövde vara, eftersom de snabbt i livet blir bortskämda och därmed oödmjuka och ofrustrerade, medan de fula drar samhället framåt i sin strävan att duga. Men jag tror att har man en gång varit ful så minns man det. Då är man värd att få de där frikorten i livet som de vackra alltid haft.

Har du inte råd att operera dig eller ork att springa i elljusspåren så får du ta till andra medel för att bli lycklig i livet. Det går såklart, men det kräver mer kamp. Det är lika bra att fatta läget.

Samhället är skönhetsfixerat. Vackrast vinner.

Vem väljer du själv att spana in – den snygga smala killen eller den fula feta? De snygga fasta brösten eller de fula slappa?

Du ser, inte ens din skönhet kommer inifrån.

Publicerad: