”Jag fick höra att jag var ful och äcklig”

RELATIONER

Läsarna berättar om it-mobbningen

Många läsare har hört av sig till aftonbladet.se och berättat om hur de drabbats av it-mobbning.

Här är utdrag ur några av mejlen.

”Min dotter mobbades och hotades via sms det gick så långt att hon fick vara hemma från skolan i tre månader utan undervisning. Kommunen gjorde inget inte skolan heller Vi gjorde polisanmälningar nästan dagligen utan resultat. Efter 3 månader fick hon byta skola och allt vart till det bättre men menen finns kvar dom glömmer vi aldrig. Tänk att få ett mail från sin dotter där det står vad som än händer mej så vet Du att jag älskar Dig. Då förstod vi att hon hade självmordstankar”

”En gång i tiden, när hotmail slog ut stort, alla hade minst 5 stycken var så var det några i min klass som bestämde sig för att skicka ett hatbrev till mig.

Jag vet inte vilka det var, men en dag när jag läste min mejl så hade det kommit ett brev med rubriken "Vi hatar dej".

Jag kommer inte ihåg vad som stod, mer än att det stod att dem hatade mig, att jag borde ta livet av mig osv.

Vi gick i femman/sexan på den tiden. Nu går jag i andra ring på gymnasiet.

På den tiden var det där väldigt nytt för mig. Men jag förstår att det är mer "populärt" idag alla kan skicka och ingen kan veta vem det är som skickar.”

”En sak som man kan göra för att förhiondra detta är ju att ta bort dom sk oreggade refillkorten.

Förbjud dom helt enkelt ,ska du kunna ringa eller smsa så måste det vara ett abonemang som går att spåra ,det skulle ju underlätta otroligt mycket och även hjälpa te x poliser i spårningsarbete och dyl.///Johan”

”jag har blivit trackaserad via mail, gästböcker och msn. Allting har handlat om hur ful och äcklig jag ser ut. Och detta bara p g a att jag skelar, p g a synskada. Jag tycker själv att jag ser helt okej ut, men man börjar ju tvivla när man får höra sånt här om och om igen, det gör man verkligen... Det är främst på lunarstorm och på snyggast.com, men även har jag fått höra detta via msn, folk har brutit kontakten för att jag "ser så jävla konstig ut" som dom säger....

Jättebra att ni tar upp det här verkligen! Ett helt fång rosor till aftonbladet för det =)”

”Jag har varit med om att en både en elev och även en lärare (vid olika tillfällen fått anonyma hot skickade via mobilt.org där besökare kan skicka sms gratis. Om man skickar utan att ange avsändare bryter man mot reglerna på mobilt.org men det händer ändå.

Sidan loggar ip-nummer som kan lämnas ut till polisen om fallet går så långt men ofta är hoten för vaga för att polisen ska gå vidare.

/ lärare”

Läs mer

ARTIKELN HANDLAR OM