En klyftig uppfinning

RELATIONER

Brittiska ingenjörer tar fram bilbälte för bystiga

Många kvinnor med stora bröst tycker att bilbälten är obekväma och klämmer åt på fel ställen.

Men en grupp brittiska uppfinnare har nu tagit fram ett ”dam-vänligt” bälte som ska avhjälpa problemet.

Med ett S-format spänne som man sätter fast vid bältesspännet, leder man bilbältet i klyftan mellan brösten istället för tvärs över. Så enkel är den uppfinning som en grupp brittiska ingenjörer har tagit fram, och som ska göra det bekvämare för kvinnor med stor byst att köra bil, skriver Daily Mail.

S-spännet har tagits fram på uppdrag av ett försäkringsbolag, som i en undersökning fick fram att hela 92 procent av de tillfrågade kvinnorna trixade med bilbältet, eller till och med helt lät bli att använda det, för att de tyckte att det var obekvämt.

Känner sig fastklämda

Edmund King leder RAC Foundation, en engelsk motsvarighet till Motormännens riksförbund, och han påpekar för Daily Mail att bilbältena har blivit mycket mer flexibla under de senaste åren. Men han har hört talas om problemet och välkomnar ändå den nya uppfinningen.

– En del klagar på att de känner sig fastklämda mot sätet, och andra har medgivit att de fuskar med bältet genom att ha det under armen. Med tanke hur populärt det är med bröstförstorningar så kan problemet växa.

Det nya spännet finns ännu inte på marknaden men försäkringsbolaget säger sig vara på gång, tillsammans med bil- och bältestillverkare.

Anna Andersson