Relationer

Ringer hans ex för ofta?

Av: 

Annica Lundbäck

RELATIONER

Känsligt när partnern har kontakt med sitt ex

De pratar i telefon, sms:ar och fikar.

Du försöker ta det kallt, men inom dig bubblar svartsjukan.

Din kille håller kontakten med sitt ex – och du gillar det INTE.

Angelina Jolie håller hårt i sin sambo Brad Pitt. Hon störs av att han håller så tät kontakt med sitt ex Jennifer Aniston.
Angelina Jolie håller hårt i sin sambo Brad Pitt. Hon störs av att han håller så tät kontakt med sitt ex Jennifer Aniston.

Exflickvänner är en känslig historia. Vi vet att de finns, men vill helst inte höra talas om dem. Och vi vill inte att våra partners ska tala med dem heller.

–?Det är en mänsklig reaktion. Har det en gång funnits en fysisk attraktion mellan två människor är det inte konstigt om det väcks en misstanke om att den skulle kunna uppstå igen, säger ­Lennart ­Matikainen, relationscoach och författare till boken ”Rena ­relationer”.

Av Sofis modes läsare uppger drygt 64 procent av de som har ett förhållande att de blir svartsjuka när partnern har kontakt med sin före detta.

Tappar förtroendet

Smyger man dessutom med kontakten riskerar förtroendet i förhållandet att skadas allvarligt. Camilla berättar:

"Jag kom på min kille med att skicka sms till ett ex. Han förnekade allt, men jag tog kontakt med henne. Det visade sig att de hade hållit på i tre år. Jag kommer aldrig att kunna ­lita på honom mer."

–?Många försöker dölja sådant här för att slippa misstankar. De har inget fuffens för sig, men vet att deras nya partners omedelbart skulle tro det, säger Lennart Matikainen.

–?Följden blir att partnern börjar kolla den andres mejl och sms – och så blir misstroendet ännu värre.

Malin bröt med sin sambo när hon upptäckte att han hade upprätthållit kontakten med flera kvinnor.

”När jag la svart på vitt framför ­honom svarade han bara: ’Det är inte som du tror’. Jag stängde dörren bakom mig och har inte återsett honom sedan dess.”

–?Jag tycker faktiskt att det var sunt. Det är viktigt att sätta gränser. Om någon medvetet ljuger, är du trognast mot dig själv om du går därifrån och söker efter en ärlig partner i stället, säger Lennart Matikainen.

Publisert: