Familjerelationer

Bikini för spädbarn upprör kunder

Av: 

Karin Holmberg

RELATIONER

Ellos säljer vågad bikini till bebisar

En bikini med en form som ska framhäva bysten.

Inget märkvärdigt med det kanske – om det inte handlat om en bikini i storlek 62, lagom för en två månader gammal bebis.

Bikinin vars volangdesign för tankarna till 50-talets pinuppor, marknadsförs på ellos.se med texten: "Tvådelad babybaddräkt i poplin. Smala axelband och smock i ryggen. Rosett fram. Trosa med volang i midjan."

”Skandalöst”

Att den säljs till spädbarn är sjukt tycker flera kunder. Inläggen i webbshoppens eget fält för kommentarer och betyg på varan är beska. Så här skriver en upprörd mamma:

"Sedan när är det okej att sälja porr till bebisar??? Detta är totalt smaklöst och faktiskt skandalöst!" Detta är totalt smaklöst och faktiskt skandalöst! Vad FAN tänker ett företag med, som säljer bikini (över huvud taget) till bebisar, med kupor, avsedda för att framhöva bysten!(?)"

En annan kund skriver:

"Tack! I den djungel av butiker som säljer babykläder via internet känns det rätt trevligt att kunna stryka en. Aldrig någonsin att jag kommer att titta åt Ellos utbud igen. Tur att man inte själv är spädbarn åt Ellos smaklösa produktutvecklare."

Inte enda butiken

Ellos är inte ensamma om att sälja bikinis till småbarn och bebisar. Flera andra välkända klädbutiker har tidigare varit i blåsväder för att de salufört vågade bikinis och underkläder till småflickor. Redan sommaren 2005 debatterades ämnet i flera medier i Norden sedan bland annat Lindex och H&M, sålt tvådelade baddräkter till flickor under två år.

Aftonbladet.se har under onsdagen sökt Ellos vd, för en kommentar, men utan resultat.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Familjerelationer