Apoteket säljer dildos

avArna Sunje

Försöksprojektet startar i juni

Nu i sommar kommer Apoteket att på försök sälja sexprodukter i sina butiker. Kunderna kommer ha möjlighet att köpa sexhjälpmedel i ett 50–tal butiker runt om i landet.

– Vi vill avdramatisera sexhjälpmedel, säger Apotekets presschef Elisabet Linge Bergman.

Redan i dag säljs det kondomer och glidmedel på apoteken runt om i landet men nu vill företaget gå ett steg längre. Från och med juni nu i sommar kommer man att kunna köpa sexhjälpmedel i form av bland annat massagestavar.

– Vi har ett brett hälsoperspektiv och tillsammans med RFSU kommer vi att kunna erbjuda våra kunder olika sorter sexhjälpmedel, säger Elisabeth Linge Bergman.

Exakt vilka sexhjälpmedel och vilka butiker som kommer att sälja dessa produkter presenteras senare i vår, men redan nu vet man att det kommer att finnas bland annat massagestavar.

– Dessa produkter är efterfrågade av våra kunder som önskar att handla sexhjälpmedel hos oss. De känner sig tryggare än att gå in i en sexbutik eller handla via nätet. Vi är ett starkt varumärke och folk litar på oss, säger Elisabeth Linge Bergman.

Produkterna kommer att finnas nästintill intimhyllor och kommer att vara packade i diskreta förpackningar.

– Vi kommer inte att exponera dessa produkter på ett flashigt sätt utan man ska kunna handla dessa produkter anonymt, berättar hon.