Mejla

Åsa Erlandson

”Vad skulle problemet med 'Men's night' vara?”

RELATIONER

Åsa Erlandson tycker vi ska vara snälla mot Ladies night, även kallat ”Rädda en artist”

Föreställningen Ladies night väcker känslor igen och fick till och med en tidning i Gävle att bojkotta hela evenemanget. Starkt jobbat! Jag är mycket imponerad, för det enda upprörande med Ladies night är det kittlande namnet – det håller ju inte vad det lovar.

”Ladies night” för tankarna till något spännande, sensuellt, nästan förbjudet. Och vad får vi? Jo, en handfull avdankade manliga artister som skjutsas småstäderna runt och spelar och sjunger. Samt komikern Thomas Järvheden vars mest kända låt är ”CP–låten”. Exakt vad är det som är så ladylike med det, jag hade kunnat gå dit med mina föräldrar.

Ändå går folk bananer över årets mest menlösa tillställning och en kompis till mig som i vanliga fall är en kvinnlig Tjuren Ferdinand, hatar det så intensivt att hon får äktenskapsproblem en gång om året. Hennes man gillar nämligen Ladies Night.

”Det är sexistiskt!” ropar kritikerna och undrar förfärat hur det skulle se ut om man gjorde tvärtom och startade en ”Men’s night”. Vad är problemet? Bring it on! Släng upp Anna Book, Karin Glennmark och Babben Larsson på scen och låt männen gå dit i grupp och skrika. Jag skulle i alla fall inte bli orolig över att släppa iväg min man till detta.

Bortsett från att namnet är vilseledande marknadsföring finns det inga skäl att dissa Ladies night. Vi lever i en tid med hög arbetslöshet och då är det väl bara att gratulera Tommy Nilsson och Christer Sandelin som fortfarande kan hitta någon som vill lyssna på dem och försörja sig. Jag hörde förresten att de hade fått publiken i Jönköping att applådera, en merit bara det.

Nej, jag tycker vi ska vara snälla mot Ladies night, även kallat ”Rädda en artist”. De jobbar redan i motvind, för hur glamouröst kan det bli med ett evenemang som särskilt riktar sig till innehavare av Ica–kort.

Av: 

Åsa Erlandson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Åsa Erlandsson