Två år – och stylad

1 av 3 | Foto: Angel Iris, 2, i sin nya frisyr.
RELATIONER

Stylade barn – gulligt eller bara cyniskt?

Senast ut bland kändisarnas arvingar är Melanie B:s dotter Angel Iris, 2, som fått skallen rakad till förmån för en mohikanfrisyr.

Knoddar som Suri Cruise, Maddox Jolie och Kingston Rossdale blev tidigt uppmärksammade inte bara för sina kända föräldrar utan också för sina individuella och originella stilar.

Ny frisyr

Två år gammal har nu även Melanie B:s dotter Angel Iris fått sin första makeover. Bilder på henne i nyrakad mohikan-frisyr tillsammans med föräldrarna kablas ut över världen och frågor väcks kring vad som är okej att göra med sina barn i stylingväg.

– Om det handlar om barn till föräldrar som själva blir stylade är det inte så konstigt. Då är det vad de är vana vid så barnen tycker att det är kul är det knappast någon fara, säger Malin Alfvén, barn- och föräldrapsykolog.

Leklusten viktig

Att det finns föräldrar som ser sina barn som accessoarer menar hon förekommer, men framförallt handlar det om att låta barnens glädje och leklust få bestämma vad som är okej.

– För mindre barn som sett på tv eller varit med mamma när hon gör sig iordning blir det en slags härma-lek. När man kommer upp i åren kan det naturligtvis bli annorlunda.

ARTIKELN HANDLAR OM