Relationer

Kvinna – tänk dig att tvingas bli mamma

Av: 

Malin Wollin

RELATIONER

Malin Wollin: Det är ett övergrepp att tvinga en man att bli pappa

Malin Wollin är Wendela-krönikör.

Stackars Pelle Filipsson som har en självklar poäng och hamnar i en debatt som inte blev som den skulle.

Pelle Filipsson hade inte bett om att få ett barn med en kvinna han inte känner.

Pelle har skrivit en modig bok, Pelle har blottat sitt innersta för att lyfta fram ett viktigt ämne och så ska han bli avfärdad som otacksam och kall. Pelle kan inte vrida tiden tillbaka, han vill bara att vi ska prata om det här, att det ska finnas stöd för män som är konturlösa bifigurer jämte den heliga kvinnan.

Det är ett övergrepp att tvinga en man att bli pappa, att lura honom att få ett barn han inte vill ha.

Som kvinna: försök för en stund att föreställa dig hur någon annan bär på ditt barn. Du har inte bett om det, du har ingenting att säga till om. Det är ditt barn och nu har du bara att acceptera det.

Och barnet sedan. Mamman som barnets eviga beskyddare och välviljare men som ju själv har valt att sätta ett faderlöst barn till världen för att hon villevilleville ha ett barn.

Självklart kan en man göra det enkelt för sig genom att kräva kondom men sedan när gör ett oansvarigt handlande att den med största skulden går fri?

Du kvinna som tycker att det räcker med din mammakärlek, skulle du själv vilja vara ett oönskat barn? Ett barn som har en pappa som inte vill ha dig, inte vill vara med dig, inte vill leva med dig? Bli förvägrad en far, en farmor och farfar, farbröder, fastrar, kusiner därför att din mamma har bestämt att det räcker med henne.

Alla pappor är inte bra, alla pappor som har valt att bli pappa är inte närvarande. Men alla vill ha en pappa.

Nu ska du bli pappa, jag sa att jag åt p-piller men det gjorde jag inte och nu får du skylla dig själv.

Och så ska mannen acceptera det. För att han är en man. För att nu har han minsann haft sitt lilla roliga och nu är det dags att vakna upp och ta ansvar. Varför ska han ta ansvar? Han har inte gjort ett val. Är det rimligt att begära att man ska ta ansvar för ett val man inte gjort?

Och så är mannen ett svin och barnet är det synd om. Och i bakgrunden står en mamma och spelar martyr. Nehej du.

Kvinnor bestämmer när det ska bli bebisar. P-piller har en felmarginal på en halv procent. En halv procent, gott folk. Är det då inte konstigt att man känner minst tio tjejer som blivit gravida trots att de ätit p-piller?

Är det inte väldigt konstigt? Är inte det jättekonstigt?

Visste hon att hon hade ägglossning? Åt hon inga p-piller? Hade hon bestämt sig för ett barn som bara hon vill ha?

Endast kvinnan vet.

Publisert: