Killen på chatten undviker möten IRL

RELATIONER

Fråga: Hej! Måste fråga en sak angående män och Internetchatt. Jag har pratat med en man på msn i säkert 3-4 månader, nästan enbart dagtid. På helgerna har vi skickat några sms till varandra. Vi har väldigt trevligt när vi pratar med varandra. Men när jag föreslår att vi ska prata på telefon blir det tvärnit. Vi har gjort det en gång och konversationen flöt ganska bra. Jag var lite nervös, men det tycker jag att det är helt OK att vara första gången. Vi har också haft som förslag att vi ska träffas men det har alltid kommit hinder i vägen för någon av oss. I mitt fall har det verkligen varit hinder! Jag vill ju prata med honom på telefon och träffas men det verkar inte vara någon prioriterat hos honom. Dock kan vi på msn sitta och diskutera utflykter vi ska göra och länder vi ska resa till. Kan du hjälpa mig att komma vidare i denna relation?

Singelkillen svarar: Det är inte omöjligt att mannen du pratar med över Internet döljer sin riktiga identitet och därför räds ett möte i verkligheten. Utan att han något statistiskt underlag, vågar jag dra slutsatsen att det är tämligen vanligt. Kanske har han fru eller sambo, kanske är han en kvinna, kanske ser han ut som elefantmannen. Han kan vara vem som helst. Eller också är han bara väldigt nervös. Det är inte heller omöjligt att han känner sig nöjd med den relation ni har i dag och inte vill ta ett steg närmare en mer normal parrelation.

Jag tror att du måste bli mer tydlig och konkret i dina önskemål om att träffas. Föreslå igen och igen att ni ska ses över en öl, en bio eller under en promenad. Fortsätter han att slingra sig så måste du fråga varför han gör det. Raka puckar är alltför sällsynta hos det kvinnliga könet. Ni måste börja spela hockey med grabbarna.