Irene, 96, är fotomodell

”Jag har aldrig känt mig vackrare än nu”

Rynkig? Underbar? Irene Sinclair, 96 år och nybliven fotomodell.
Rynkig? Underbar? Irene Sinclair, 96 år och nybliven fotomodell.

Rynkig eller underbar?

Frågan gäller Irene Sinclair, 96 år och nybliven fotomodell. 83 procent av de som har svarat, har sagt "underbar". Och modellen själv håller med.

– Jag har aldrig känt mig vackrare än nu, säger hon till en brittiska tidningen The Times.

Det är en flytande tvål som nu saluförs i Storbritannien och USA med hjälp av Irene Sinclair och ett antal andra mindre konventionella modeller. Irenes ansikte syns på stora annonstavlor, bland annat på Times Square i New York, där de förbipasserande får frågan: rynkig eller underbar? I USA har 100 000 skickat in sina svar, och 83 procent tycker att hon är underbar.

Bor på ålderdomshem

Det var en reklambyrå som hittade Irene Sinclair, och bad henne blir modell. Vanligtvis bor den 96-åriga farmodern på ett ålderdomshem i Stoke Newington i norra London. Hon är stolt över uppdraget.

– Jag har blivit utvald till att vara ambassadör för äldre människor. Även om vi har kommit en del till åren så har vi fortfarande något att ge, säger hon till The Times.

Vacker = smal?

Den pågående reklamkampanjen går överhuvudtaget ut på att ifrågasätta våra gängse uppfattningar om vad skönhet är. I botten finns en undersökning, gjord av tvåltillverkaren, bland flickor mellan 8 och 13 år. Hela 97 procent av de tillfrågade barnen tyckte inte att man kan vara både gammal och vacker. 73 procent satte likhetstecken mellan att vara vacker och att vara smal.

Förutom Irene Sinclair använder man modeller som är runda, gråhåriga eller väldigt fräkniga.

Anna Andersson

Publisert: