Därför följer vi inte fotbolls-VM

RELATIONER

Läsarna har ofta ett avspänt förhållande till sitt ointresse

En del tycker nog ändå att den stora bevakningen är plågsam, på gränsen till outhärdlig - som signaturen "Kvinna":

"Jag planerade att se Sveriges matcher men det blev så patetiskt med alla negativa reaktioner och primitiva skriverier så att jag tappade lite av den lusten."

Här är några av dagens inlägg:

Signaturen "Mikael" fattar inte idén med spelet: "Fotbolls-VM är så förbannat ointressant. Jaga en boll och när dom väl får den så sparkar dom iväg den."

Signaturen "Krister" vill ge kultursnobbarna en fotbollskänga: "Kulturfolk som vägrar VM ger endast uttryck för snobbism. Idrott är den verkliga kulturen men där kan man skryta med att man inget kan och inget vill veta. Säg det samma om annan kultur och man anses vara dum i huvudet!"

"Stefan" ger Rasmusson en bredsida: "Visst har väl folk rätt att tycka vad dom vill om fotbolls-VM och nationalismen kring den - följer själv inte VM i nån större utsträckning. Men att gå så långt som att kalla en tillställning som äger rum under några veckor vart fjärde år "ett hot mot demokratin" är väl ändå LITE VÄL överdrivet?" (Stefan)

"Linda" har redan lämnat planen: "Ja ja, alla som vill får väl titta så mycket de bara orkar, men jag är totalt ointresserad! Tur att min sambo tycker likadant!"

För "Nils 52 år" är det rena sömnpillret: ... "sätt på TV med fotboll och jag somnar garanterat, det finns inget som är tråkigare och mer meningslöst än att kolla folk som irrar efter en boll."

"Julia" har gett upp: "Är det inte ett mästerskap så är det ett annat som ska visas, och detta nästan hela året om. Nästan varje kväll kan man se på fotboll."

Kicki Nyhlén går på offensiven: "blir så trött på alla gnällspikar. Det finns en av-knapp på TV:n. Tänk på vad idrotten gör för ungdomar och andra - detta är ju höjdpunkten och en sporre för alla som är aktiva."

"Torbjörn" har en bättre strategi: "Jag har lugnt gått igenom grundläggande fotbollsstrategi med min fru för att göra spelet roligare. Plötsligt har hon förstått att det inte bara är elva män som jagar en boll och snabbast vinner. Som den kloka kvinna hon är förstår hon att det finns en charm med denna sport som fångar mitt intresse."

"Maja" kör med charm: "Sambon börjar bli intresserad. Jag ser alla matcher jag hinner med. Väntade mig bara att min sambo skulle sitta med under Sverige-matcherna (han är egentligen totalt ointresserad), men han satt med under HELA Brasilien-matchen igår. Kanske börjar bli intresserad eller så har han svårt att hålla sig ifrån mig."

Simon Olovsson gör bästa avslutet: "Säger som dom i Italien. Fotboll är inte på liv och död, det är mycket viktigare än så."

Fler inlägg finns att läsa nedan.

Björn Morian