Freddie - en tysk våt dröm

RELATIONER

"Han gör tyska kvinnor galna"

1 av 3 | Foto: Sehr Erotisch Den tyska tidningen Bunte har utsett honom till VM:s mest erotiska spelare.

Glöm fotbollen.

I Tyskland är Fredrik Ljungberg het av helt andra orsaker.

Han är tyskornas våta dröm.

Under EM för två år sedan fick han stryk av Portugals Christiano Ronaldo i en undersökning om vem som var mästerskapets sexigaste spelare. I år har han redan utsetts till mästerskapets mest erotiska man, av 42 procent av läsarna till tidningen Bunte.

"En drömkropp"

Han ligger också i topp i magasinet Sterns internetomröstning om vilka som ingår i VM:s hetaste elva. Dessutom hade veckomagasinet SportBild i går rubriken:

"Han gör de tyska kvinnorna galna"

I texten skriver de:

"Fredrik Ljungbergs hobby är att shoppa - även där plockar den svenska stjärnan poäng hos tjejerna. Det gör han även med sina modekläder, sina olika frisyrer - och med sin drömkropp. Mittfältaren från Arsenal, som för tillfället är rakad på skallen, är en fotbollsspelare för hela familjen. Killarna förtrollas av hans snabbhet och mål, tjejerna blir som galna av hans utseende."

En svensk spyfluga

En annan svensk får en mindre smickrande titel.

Mittfältaren Mattias Jonson har av den ansedda tidningen Der Spiegel tilldelats "Tarzantiteln - VM:s bästa primalskrik".

"Den svenska spyflugan skulle aldrig göra reklam för underkläder, men inte heller för vedklyvar. Enligt gammalt svenskt maner fäller han träden med tänderna."

Anna Andersson ([email protected])