"Ska jag lämna honom?"

RELATIONER

Läsare hjälper läsare att lösa relationsproblem

Problem? Hör av dig till oss – så får du hjälp av andra läsare att lösa det!

Relationsdilemmat:

Jag har en pojkvän sedan snart 3 år tillbaka. Ett tag innan vi träffades dog min mamma och mormor och precis när vi hade varit hop ett par månader så dog även min farmor. Min pappa har cancer och är periodvis mycket dålig. Min pojkvän är stöttande och gullig, men det känns som om han blir besviken på mig när jag inte vill hitta på saker, utan i stället ägna mig åt min familj. Ska jag göra slut?

Emely

NEJ Du skall inte göra slut bara för att du vill umgås mer med din familj. Din pojkvän är också din familj. Jag är säker på att han vill bara hjälpa dig att gå vidare med ditt liv och inte falla i en djup depression på grund av din förlust.
Filip

NEJ Ett bra förhållande är att man ska vara där för varandra i båda gott och ont. Han kanske beter sig så för att han vill göra dig lycklig igen. Det är kanske hans sätt och visa att han verkligen bryr sig om dig.
A.H.

NEJ Du ska inte göra slut! Skälet till att han vill att ni ska hitta på saker är nog för att hoppas på att du ska bli gladare och tänka på nåt annat.
Karolina


NEJrst måste jag bara säga att jag känner med dig. Du ska inte behöva tänka på sådana saker nu, när du har det så svårt ändå. Förklara att du behöver tid med din familj och om han verkligen älskar dig, lämnar han dig i fred och finns där som ett stöd när du behöver honom.
Kram, Monica.


JA OCH NEJ Du går igenom mer nu än du troligtvis kommer att göra i resten av ditt liv. Att förlora en nära anhörig skakar om hela ens tillvaro och man är inte sig själv på länge länge… Be din pojkvän ha tålamod med dig, om han älskar dig så låter han dig vara tills du mår bättre. När man är ung tror man att man måste bestämma antingen det ena eller det andra – bums! (t.ex göra slut) Men ha lite förståelse för varandra och inse att livet går vidare. Nu är allt upp och ner för dig, ta inga beslut då det ska man aldrig göra. Har varit med om liknande och det enda hälsning jag kan ge är att livet vänder och du växer som människa. Det är svårt att se nu men du blir starkare av allt det jobbiga det är de två motverkande sidorna Ying och Yang!
Kram och lycka till!

NEJ Jag har svårt att se problemet i eran relation? Är skälet för dina funderingar att bryta upp förhållandet att han vill göra saker tillsammans men att du prioriterar din familj? Du skriver att han är förstående, vilket är en bra egenskap hos en partner, att han vill göra saker tillsammans med dig ser jag som en kärleksförklaring, han vill säkert få dig att glömma alla dina plågsamma tankar för en stund, vilket är häslosamt, att bara gräva ner sig i ångest och ledsamheter gynnar ingen. Ta en paus från famlijen och allt som har med död och sjukdom att göra då och då, umgås med din pojkvän. Du har förlorat mycket i din omgivning, varför stöta bort resterande stöd?
Mvh, Per, Skolkurator

NEJ Du ska inte göra slut om du fortfarande älskar din pojkvän. Han kanske vill försöka muntra upp dig genom att föreslå aktiviteter, få honom att förstå att du behöver hans stöd på annat sätt.

JA En sådan här gång prövas kärleken ordentligt. Eftersom du frågar om du ska göra slut, betyder det att du vill göra slut, men har svårt att se det klart eftersom du har drabbats av så många förluster redan.
Roger