Partypinglan blir prinsessa

RELATIONER

...men först måste franska Marie gå i kungaskola

Foto: Uppställning Kronprinsessan Mary, lillprins Christian, kronprins Frederik, blivande prinsessan Marie Cavallier, prins Joachim och Nikolai poserar.

Den 24 maj nästa år blir franska Marie Cavallier prinsessa av Danmark. Prinsess-skolan har

redan börjat, framför allt spenderar hon mycket tid med sin nya familj.

– De är så varma och välkomnande, säger hon.

Foto: Kyrkan Här ska bröllopet äga rum.

Franska Marie Cavallier har kallats ”vild” och ”party-tjej” av den danska pressen. Men nu, med datum, kyrka och biskop bokade, börjar kungaskolan på allvar.

Marie verkar finna sig bra i sin nya situation och har bytt sena festkvällar mot familjeutflykter. Nyligen åkte hela den unga generationen danska kungligheterut till Sackenborg slott i södra Danmark, för en avkopplande ”friluftsdag”.

Stortrivdes

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary hade med sig lillprins Christian, 2, som lekte med prins Joachims söner Nikolai, 8 och Felix, 5. Marie verkade stortrivas och bytte erfarenheter med Mary, som tidigare har varit i hennes kläder.

– Den danska kungafamiljen består av genuina, varma och välkomnande personer, sa den blivande prinsessan till Hello Magazine.

Den kungliga vigseln kommer att ske i Mögeltönder Kirke på Jylland, med biskop Erik Norman Svendson i spetsen. Prins Joachim har tidigare varit gift med grevinnan Alexandra.