Snabbisen räddar ditt sexliv

RELATIONER

Sexpedagogen: Det är en utmärkt krydda i tillvaron

Visst är det kul med kamasutra och passionerade lyxhelger, men vem har tid och råd? Söndag slår ett slag för snabbsexet som kan rädda ditt förhållande från vardagstristessen.

Tantra, tao, sexleksaker och g-punktsorgasmer. När blev sex så krångligt och kravfyllt? Och när blev vanligt hederligt samliv i tevesoffan helt ute? De flesta par vill egentligen ha mer sex, men hinner eller orkar inte. Att då och då sänka sexambitionerna kan vara räddningen för många förhållanden.

Lust är som mat. Ibland vill man ha en maffig femrätters på lyxrestaurang. Andra gånger är det helt okej med en pizza på språng. Man ska helt enkelt inte underskatta en snabbis på soffan. För handen på hjärtat - vem orkar med kamasutra en ordinär onsdagskväll när barnen äntligen har lagt sig och både tvätt- och diskmaskin står på?

- Många är för trötta för att orka dra igång flera timmars förspel mitt i vardagen, säger erotikpedagogen Ylva Franzén. Då är snabbisen ett bra alternativ.

Låt inte snabbsexet bli slentrian

Hon menar att snabbsex är en utmärkt krydda i tillvaron.

- Bäst funkar den när känslorna redan är på topp och ni är ute på halvfarliga vägar, som halvklädda i hissen eller precis innan ni ska få gäster. Snabba erotiska möten där man riskerar att bli upptäckt ger också extra spänning.

Men naturligtvis går det lika bra med en opretentiös snabbis hemma i sängen innan ni somnar. Det enda Ylva Franzén varnar för är att snabbsexet blir slentrian. Män och kvinnor har olika orgasmkurvor som innebär att korta samlag passar många män bättre än kvinnor.

- Alla behöver variera sitt sexliv för att hålla lusten levande. Snabbisen är jättebra och kul när ni redan är upptända på varandra. I det läget behövs inte förspel. Andra gånger behöver man längre tid på sig.

- Det viktigaste är att ni bryter mönstren, säger Ylva Franzén.

Optimera snabbisen!

3 snabbisar på vita duken

Terri Herrera Eriksson ([email protected])