Världens dyraste nalle

RELATIONER

Sugen på att ge en halv miljon för en leksak?

Vad sägs om en nalle på 500 000 kronor att leka med? Med ögon av diamanter är det väl en perfekt leksak för en ettåring. Eller?

Foto: Svindyr Teddy med ögon av smaragder.

Världens dyraste teddybjörn? Den borde onekligen komma i närheten i alla fall, för nu finns en teddybjörn som tillverkas på beställning för en halv miljon kronor. Nallen ska säljas på det lyxiga varuhuset Selfridges i London.

Vad får man för pengarna då?

Nallens ögon är tillverkade av smaragder och är omgivna av diamanter. Nosen är gjord i 24 karats guld, nallens päls är täckt av bladguld och på köpet får man en Mont Blanc-penna med flytande guld istället för bläck i.

– Vi har aldrig haft en leksaksavdelning och nu tycker vi att det känns som den perfekta tidpunkten att lansera en sådan eftersom vi vill erbjuda våra kunder en komplett shoppingupplevelse, säger en talesperson för varuhuset till The Telegraph, det skriver alltombarn.se.

Vem ska då köpa en nalle för 500 000 kronor?

Målgruppen ska vara rika turister från Mellanöstern, förutom de "vanliga julklappsshopparna".

– Julen är en tid för överflöd, det är anledningen till att vi har investerat i ett lyxigt erbjudande som ska tilltala både den brittiska och globala marknaden, säger samma talesperson enligt alltombarn.se.

ARTIKELN HANDLAR OM