Mejla

Malin Wollin

”Småstäderna lider av svår gay drain”

Malin Wollin: Sprid ut pride över landet

Ryyys för att vara ung och homosexuell och rädd att komma ut.

Att vara ung och homosexuell och rädd att komma ut på en liten ort = Jätterys.

Som jag minns, låt säga det fjortonde året, så var det skit med skit på.

Jag tyckte att jag var värd skit, såg ut som skit och kände att alla tyckte att jag var skit. Jag presterade skit och utstrålade skit. Usch så ful och konstig och fel och onormal jag var. Tuppen gal, en präst fes och klockan slog tolv och jag råkade bli jättesnygg på klassfotot men det var i princip den ensamt lyckade händelsen det året.

Jag tyckte alltså att jag var ett freak trots att jag var vit mellanklass med gifta föräldrar, normalviktig, normalbegåvad, vanlig och heteronormativ från topp till tå.

Om jag hade varit homosexuell ovanpå detta inbillade utanförskap.

Rys.

Jag minns inte en enda som vågade vara homo på högstadiet. De fanns ju, det vet jag nu. Men jag tror att de gjorde helt rätt i att vara smygbögar, för herregud, det gick ju inte ens an att vara heteronormativ.

Så flyttade jag till Växjö för att gå på gymnasiet och blev kompis med en tjej som var lesbisk.

Hon var sexton år och öppet homosexuell, låt gå bland esteter, men ändå.

Jag minns att jag lät så här: ”ÄR DU?” den dagen jag, som sista person i kommunen fick höra att hon var en tjej som gillade tjejer.

Jag var femton år och hade precis sprungit på min första öppet homosexuella känning. Som om jag snubblat över en talande rosa enhörning.

Jag hörde på P1 Morgon att Kina drabbas av brain drain då framstående forskare flyr landet på grund av uruselt klimat i form av dålig luft.

Sveriges småstäder lider av svår gay drain på grund av isande tystnad och uruselt klimat och luft som bara heteros kan överleva i.

Om vi ska behålla våra homos och säkra tillväxten av bra homosexuella förebilder för våra barn och unga så måste vi se till att de kan andas fritt.

Annars växer det möglig mossa på allting och till slut så står vi där med en enda ledsen gay in the village.

Jag tycker gott vi kan sprida ut pride över landet så att inte alla homos måste rulla ihop sig till en glittrig gayboll i Stockholm.

Snälla kom ut.

Kom ut och lek.

1 av 2 | Foto: Carl Bildt.

Veckans:

Wollins WoW:

Flexibilitet är inte en rysk kärnkompetens sade Carl Bildt apropå sitt icke medhavda diplomatpass och lyckades återigen med stor bravur att få sitt eget misstag att vara någon annans brist.

Wollins Wärsta:

Vattenskoterförare. Eftersom det är förbjudet med hets mot folkgrupp så vill jag bara säga ****** på ***** med era****** ********må******ramla ner och****** på era*******.

avMalin Wollin

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq

Pride