”Det är lite som rymden”

RELATIONER

Eftersnack diskuterade hur livet blir till

Kvällens dokumentär handlade om graviditet och fostrets utveckling i magen. Många berättade om sina egna erfarenheter.

Några ville också påpeka att det faktiskt finns många som inte kan få barn.

Signaturen Ledsen skriver: ”Det är mycket snack om att bli med barn och att vara gravid. Skriv gärna mer om de 10% som inte kan få barn själva. Vi lider fruktansvärt av att ofta höra "och när skall ni skaffa barn, börjar ni inte bli gamla snart" och liknande. Det är fortfarande lite tabu och det är synd”.

Många eftersnackare har mått väldigt bra under graviditeten. Men de upptäckte att de var gravida på olika sätt.

”Märkte att jag var gravid ca 2 veckor efter befruktningen. Graviditeten har varit fysiskt toppen så här långt endast halsbränna men mitt humör svänger åh det vildaste. Men det är en underbar känsla att vara gravid och jag följer utvecklingen på fostret hela tiden” skriver signaturen ”Vvveronica”.

”Visste direkt att nu e jag gravid, kändes i hela kroppen å i själen! Fick små stickningar långt ner i magen å lätt mensvärk innan” skriver Stella.

Gick plötsligt upp i vikt

Angelica skriver att hon märkte först i sjunde månaden att hon var gravid. Då gick hon plötsligt upp i vikt. Signaturen ”Solig” berättar att hennes intuition avslöjade att hon var gravid, trots negativt test.

Cissi skriver däremot att hennes graviditet var så hemsk att den har avskräckt henne från att skaffa fler barn. Hon var sjuk från dag ett.

Några eftersnackare beskrev hur de har mått nar de varit med barn.

”Enormt törstig hela tiden och drömmer en massa drömmar.” skriver Tatty.

Signaturen ”jag” undrade: ”Hur vanligt är det att man kan ha en "lättare" form av mens och sen ändå visa sig vara gravid?&rdquo.

Sedan fanns det de som var fascinerade över hur ett liv överhuvudtaget kan bli till. ”Det är lite som rymden, för stort för en människa att fatta” skriver signaturen DP.

Sandra Wejbro

ARTIKELN HANDLAR OM