– Ska vi hindra deras vänskap?

RELATIONER

Hej! Vår 12-åriga dotter tror ”gott om alla” och är väldigt lättledd.

En av hennes klasskompisar har mobbat henne, vilket ledde till att vissa insatser gjordes i skolan. Efter mobbningfallet förbjöd vi henne att vara med den här tjejen (på skolkuratorns inrådan), men nu har det gått ett bra tag och de har börjat kontakta varandra igen. Vi upplever att vår dotter blir som hjärntvättad i hennes sällskap. Hon tänker inte själv, utan allt som den tjejen säger och tycker är lag.

Kan vi få ett råd hur vi ska göra? Ska förbudet fortsätta (kanske blir det då ännu mera intressant) eller ska man ”glömma” allt och gå vidare? Vår dotter har andra kompisar också.

Rådvill förälder

Hej! Det är svårt att säga varför klasskamraten som tidigare mobbat tar ny kontakt. Vill hon sona sina brott eller bara fortsätta att terrorisera henne? Ska tjejerna ha fortsatt umgänge tycker jag att ni tar ett nytt möte med skolkuratorn. Hon/han kan ha ett möte med båda tjejerna och se hur situationen ser ut just nu. Det gör att klasskompisen som mobbat ser att ni agerar och är vaksamma. I lägen som dessa är det oerhört viktigt med insyn. Lycka till!

Nanny AnneLie

ARTIKELN HANDLAR OM